Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları Milli Parkı içinde sabah saatlerinde yangın çıktı. Sarp bir arazide başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına 12 helikopter, 3 uçak, 30 civarı tanker arazöz, 140 personel ve vatandaşlarca gün boyu müdahale edildi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda dün tek noktada çıkan yangın korku dolu anlara neden oldu. Öğle saatlerinde rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına arazinin sarp olması nedeniyle daha çok havadan müdahale edildi. Yangın için karadan da çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker, iş makineleri ve yangın ekibi sevk edildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Orman Bölge Müdürü Birol Dündar yangın bölgesine giderek çalışmaları yakından takip ettiler.

Milletvekili Canbey, yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Devletimiz her türlü imkanını seferber etmiş durumda. Kaz dağlarında aynı anda 6 helikopter su bırakıyor toplamda 12 helikopter var ve 3 uçak müdahale ediyor.

Kara araçları da bölgeye intikal etmek üzere, Yangın büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Allah Kazdağlarımızı ormanlarımızı ve tüm canlıları korusun" dedi.