Karesi Belediyesi’nin Üçpınar mahallesine yapmış Temizlik İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası ve temel atma törenini yaptığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile Karesi ilçesi hep temiz kalacak. Vatandaşlara iyi bir hizmet ve temiz bir gelecek sunmayı hedefleyen Karesi Belediyesi, yaptığı bu yatırımlarla hem ekonomik yönden hem de çevre yönünden başarılı işler yapıyor.

‘Temiz Karesi, Temiz Gelecek’ sloganıyla Karesi Belediyesi, ilçeyi geliştirmeye devam ediyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın önderliğinde yapılan Temizlik İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın açılışı ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin temel atma töreni dün Üçpınar mahallesinde bulunan 26 dönümlük alanda gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu, Ak Parti Balıkesir Milletvekillerinden Belgin Uygur, Adil Çelik katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Karesi Belediyesi’nin yaptığı bu hizmetler ile birlikte vatandaşa daha temiz bir gelecek ve iyi bir hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, hem Karesi ilçesinin temizlenerek vatandaşların daha iyi hizmet aldıklarını hem de Karesi Belediyesi’nin giderlerini azaltarak gelirlerinin arttırıldığını söyledi. Başkan Orkan sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler Karesi Belediyesi’ne geldiğimiz günden itibaren neler yapabiliriz, ne çalışmamız lazım diye toplantılar yaptık. En önemli şeylerden biri de belediyenin doğru yönetilmesiyle ilgiliydi. Bunda en önemli kısas tabii ki belediye her ne kadar devlet kurumu da olsa bunun yönetilmesi ve iyi idare edilmesi için de gelir giderlerin düzgün yapılması gerekiyordu. Bizim ilk süreçlerde giderlere baktığımız zaman en çok bizi etkileyen değer temizlik işleriyle ilgili olandı, aylık verilen kira giderleriydi. Biz bunları nasıl çözebilir diye düşündük. O dönem içerisinde kendimiz 16 adet çöp kamyonu, 2 adet de devletimiz, bakanlığımızdan kamyon almıştık. 18 tane kamyonumuzla temizlik işlerini kendimiz yapar vaziyete geldik. Geçtiğimiz sene Kasım, Aralık, Ocak ayında sadece 3 ay bütün giderler dağıtıldıktan sonra belediyemizin kasasına 697 bin lira gelir elde etmiş olduk. Bu belediyenin giderini azaltıp gelirini arttırmayla ilgili önemli bir rol oynamış oldu. Bunun yanında 697 bin dediğimiz zaman 3 ayda bir kamyonu biz bedava getirmiş olduk. Böylelikle gideri azaltıp geliri arttırdık. Bu çok önemliydi. Tabi şimdi kamyonu aldığımız zaman 18 kamyonumuza nerede yer bulabiliriz, bunların bakımı nasıl oluyor diye düşündük ve bunlarla ilgili çalışmalara başladık. Bizim personelimizin iyi yerlerde, iyi şartlarda hizmet görürse bunların çalışma performansı da artar diyerek Üçpınar mahallemizde şuan bulunduğumuz 26 dönümlük bu alanda buranın yapılmasıyla ilgili çalışmalara başladık. Bir diğer güzel bir şey de 26 dönümlük yerin yaklaşık 12 dönümünü temizlik işlerine ayırdık. Bu 12 dönümün de inşaatını yaparken acaba dışarıdan ihale mi yapalım dedik. Bizim ekip arkadaşlarımız bu inşaatı yapabiliriz dediler. Bu bizim için güzel bir şey oldu. Bizim elemanlarımız, ekip arkadaşlarımız ile birlikte burada bulunan tüm binaları biz yaptık. Yapamadığımız iki konu vardı bunlar da elektrik işleri ve asfalt ile ilgiliydi. Bu da bize yaklaşık 1 milyon 300 bin lira gibi bir masraf oldu. Ama eğer bunu dışarıdan ihale yaparak yaptırsaydık bunun bize yaklaşık 3 milyon lira gibi bir maliyeti olacaktı. O yüzden de kendi ekibim ve işçilerimiz ile yapmamızın bize çok büyük bir artısı oldu. Böylelikle bizim bu binaları bu hale getirdik. Burayı yaparken alanımızın geniş olmasından mütevelli daha ne yapılabilir diye düşünürken katı atık merkezimiz olmadığını fark ettik. Bunu yapabilir miyiz diye düşündük. İnşallah da buranın açılışını yaptıktan sonra yan tarafta bulunan katı atık toplama merkezinin temelini atacağız. Burada 13 çeşit katı atık malzeme toplama yerimiz olacak. Hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık projesinin başlangıcı da olmuş olacak. Bu çok önemli. Eğer biz bu sıfır atığı Karesi ilçemizde her yerde yerleştirebilirsek, her yerde bunu uygulayabilirsek Karesi bu konuda önder ve güçlü bir belediye olacak. Biz bunlarla yetinmedik”.

“KARESİ GÜÇLENİYOR”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın açıklamalarının ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise Karesi’nin her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi. Başkan Yılmaz devamında şunları söyledi:

“Karesi’nin daha da güçlendiğini görüyoruz. Kendi hizmet alanı içerisinde kendi personeli ve kendi araçlarıyla vatandaşla hizmet alanlarını genişletiyor. Aynı şeyi Altıeylül Belediyemizde, diğer ilçelerimizde de görüyoruz. Herkes kendi kapasitesine göre sonuç veriyor. Ama biz bir aile olarak 15 günde bir bütün istişarelerimizi yapıp, bugün bu şehrin ihtiyaçları neler, geleceğe nasıl hazırlayabiliriz, değişen neler var, yapmamız gereken işler neler, vatandaştan bize gelen talepler neler, bu şehri yarışabilir marka şehir nasıl yapabiliriz diye düşünüyoruz. Biz Balıkesirliyiz. Bu şehri çok iyi biliyorum. Ben Türkiye’nin her yerini gezdim, dünyanın çeşitli yerlerine de gittim. Gittiğim yerlerde iyi ne gördüysem kendi şehrimde onun daha iyisini yapmaya çalıştım. Sizlerden aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanarak cesurca sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz”.

Protokol konuşmalarının ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın açılışı için kurdele kesildi. Akabinde alanda bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Açılış ve temel atma töreninin ardından yapılan tesis gezilerek program sona erdi.