Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İnsansız Hava Aracı (İHA) teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları, iniş ve kalkış pistleri, kapalı uçuş alanları, yarış alanları ve E-Spor tesisin yer alacağı “Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi” kurulması için düğmeye bastı. Türkiye’de bir ilk olacak merkez için ihale aşamasına gelindi.

İlklere imza atarak farkındalık oluşturmak, teknolojinin yöne verdiği doğrultuda hizmetler yapmak ve en önemlisi ülkenin geleceği gençlere çağın anlamını taşıyan bir miras bırakmak adına Karesi Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Karesi’de “Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi” projesi için ihale süreci başlıyor. Mayıs sonu Haziran başı gibi düzenlenecek olan ihale sonrası merkezin inşasına başlanacak. Türkiye’de bir ilk olacak uygulama ile Karesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Ve Uygulama Merkezi haline gelecek.

Tesis, içinde kurulacak Güneş Enerjisi Santrali ile elektrik ihtiyacını da kendi kendine karşılayacak.

 

ORKAN; “SU AKAR İHA’YI BİZİM GENÇLER YAPAR”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan; dün katıldığı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ndamerkezle ilgili müjdeyi verdi. Başkan Orkan, eğitim ve teknoloji merkeziiçin yakın zamanda ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Dünyadaki gelişen teknoloji ve gençlere verdikleri önemle birlikte bu projeyi önemsediklerini söyleyen Başkan Orkan; “ Biz Karesi Belediyesi olarak neler yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye düşündük ve şuanda Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkeziyle ilgili çalışmalarımıza başladık. Bunula ilgili projelerimizi tamamladık. İnşallah da yakın zamanda ihalesine çıkıyoruz. Bu ihale sonucunda da yapacağımız yerde İHA’nın sadece eğitimi değil üretimini de yapacağız.

Bunları da gençlerimiz ile yapacağız. Bizim için gençlerimiz önemli. Gençlerimiz üretim yaparken bu imkanlar bizlere sağlanır mı gibi soruları kendilerine hiç sormasınlar. O genç ve çalışkan dimağlarınızı sadece üretmeye yapın. Şuanda ülkemizde görebildiğim en büyük sıkıntılardan biri maalesef üretimde az kalıyoruz, yetersiz kalıyoruz. İnşallah zeki, genç ve başarılı arkadaşlarımızla üretimdeki eksikliğimizi gidereceğiz. Milli Eğitim Müdürümün söylediği ‘su akar Türk bakar’ lafını ‘su akar İHA’yı bizim gençler yapar’ diyorum” dedi.

 

GENÇLER PROJELER ÜRETEBİLECEK

Öte yandan Naipli Mahallesi 110 ada 1 parselde mülkiyeti Karesi Belediyesine ait 20.797 metre kare taşınmaz üzerinde idari ofis, uygulamalı eğitim merkezi, İHA üretim atölyesi, yatay İHA iniş pisti, düşey İHA iniş pisti, RC araç yarış pisti RC araç off-road pistinin yer alacağı merkezde IHA teknolojilerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler, sertifika programları, IHA model üretimi ve Uçuş Yazılımları Geliştirme gibi eğitimler yanı sıra eğlence amaçlı IHA uçuşları, IHA yarışları, RC Model Araç yarışları, E-spor turnuvaları gençlerle buluşacak.

Tesis ayrıca elektrik enerjisinin sağlanacağı GES ve RES ünitelerinden oluşacak. HABER: İLKAN TOPRAK