Çelmak Tarım Makinalarının Temmuz 2019'da Japon tarım makinesi ithalatçıları ile yaptığı anlaşma meyvelerini arttırarak vermeye devam ediyor. Japonlarla yapılan anlaşma çerçevesinde ilk parti tarım makineleri 4 TIR halinde Japonya'ya ihraç edildi.

Çelmak tarafından üretilen tarım makinalarının Japonya kalite kriterleri testlerinden olumlu bir şekilde geçmesinin ardından; Japon firma yetkililerinin onayı ile birlikte ihracat başladı.

Anlaşma kapsamında 4 konteyner Slaj Makine grubundan oluşan ürünler Balıkesir’den Japonya’ya ihraç edildi.

Çelmak adına Grup Başkanı İsa Tamer Çelik bir açıklama yaptı. Çelik, açıklamasında Japonya’ya Balıkesir’de üretimini yaptıkları tarım makinelerini ihraç etmenin büyük onurunu yaşadığını söyledi.  İhraç edilen tarım makinalarının ülkemiz için yüksek katma değerli tarım makinesi grubunda yer aldığını ifade etti.

İsa Tamer Çelik: “ Uzun süren görüşmeler ardından ticaret anlaşması yaptığımız Japonya’ya Balıkesir üretimi tarım makinaları ihracına devam ediyoruz. Japon çiftçisinin Balıkesir üretimi tarım makinalarını kullanacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor.  Bir hayalimiz gerçekleşti. 12 Nisan 2022 günü önemli büyüklükte bir ihracatı gerçekleştirdik.

Japon Çiftçisinin ürünlerimize gösterdiği ilgi ve beğeni ekibimizi gururlandırdı. Bu tür işbirlikleri ile Balıkesir’den firmaların anlaşmalarla yeni pazarlara girmesi en büyük dileğimizdir. İhracata odaklanan Balıkesir firmalarının birbirine destek olması ve işbirliği Balıkesir ihracatına da büyük katkı yapacaktır.” dedi.

HABER: CENGİZ GÜNEŞ