İvrindi Belediyesi organizesinde ve İlçe Milli Eğitim işbirliği ile ilki gerçekleştirilen İvrindi Belediyesi 1. Kitap Günleri etkinliği sona erdi. 11-16 Ekim tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açan ve ünlü şair ve sunucu Uğur Arslan ile birlikte 27 yazarın katılımları ile gerçekleştirilen etkinlik katılımcılardan ve kitapseverlerden tam not aldı.

İvrindi Belediyesi 1. Kitap Günleri’ne İvrindilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, gelecek yıl etkinliği büyüterek bir fuar havasında gerçekleştirmek istediklerini ifa etti.

Başkan Cengiz; “ Bir etkinliği dolu dulu yaşamanın mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Etkinliğimize kitapsever vatandaşlarımız, kitap okumaya teşvik etme, okuma bilincini öğrencilerimize aşılama hedefinde olduğumuz öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Ders arasında öğretmenleri nezaretinde, okul çıkışı evlerine geçerken kitaplara dokunmadan geçmediler. Her öğrencimize hitap eden yoğun kitap kitlesi ve yayınevi çokluğu sayesinde güzel bir etkinlik yaşadık. Bu etkinliğimizi daha organize ve fuar havasında gerçekleştirme hedefi ile şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.

 

HER GÜN SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ

Eğitime verilecek desteğin arkasında olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Cengiz “Bu etkinliğimizde ilçe genelindeki tüm öğrencilerimizi faydalandırma çabasındaydık. Açılışımızdan son günümüze kadar ilçemizdeki her okuldaki öğrencilerimize değme, yazarlarımızın öğrenciler ile buluşmasını sağlama ve öğrencilerimize de ellerine aldığı, okuduğu ve hafızalarına kazınan kitapların yazarlarını görme, tanışma, imza alarak fotoğraf çektirme konusunda aracı olduk. Çok güzel bir organizasyon oldu. Tüm yazarlarımız okullarımızda söyleşi etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizin hedeflerini belirleme, hayata adım atarken izlemesi gereken roller ve ileriye dönük hayallerini bilgi birikim sahibi birbirinden kıymetli yazarlarımız ile paylaşarak fikir alışverişinde bulunacakları ortamlar yaratma gayretinde olduk. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Aldığım pozitif hava ve izlenimler bu yönde. İnşallah daha kapsamlısını yapacağız, müjdesini şimdiden veriyorum”

 

UĞUR ARSLAN İVRİNDİ’DE

Bir hafta süren ve ilçede ilki gerçekleştirilen etkinliğin 5. gününde Uğur Arslan İvrindi Atatürk Meydanı’nda hayranları ve şiir severler ile bir araya geldi.  Karagümrük Yanıyor şiiri ile tanıdığımız şair ve program sunucusu Uğur Arslan’ı İvrindi’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cengiz “ Televizyon kanallarında izlemekten keyif aldığımız, şiirlerini beğenerek dinlediğimiz Uğur Arslan’ı bu güzel organizasyonda ilçemizde ağırlamak bizim için büyük onur. Yoğun tempodaki programı olmasına rağmen bizleri kırmayıp geldi. Yağmurlu havaya rağmen meydanda toplanan kalabalığa sevilen şiirlerini bizler için okudu. Hemşehrilerimizin canlı canlı dinlemesine vesile oldu. Akabinde kendi yazdığı şiir kitabı da vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

ŞİMŞİRGİL “İVRİNDİ’YE İYİ Kİ GELMİŞİM

Son olarak İvrindi Kitap Günleri kapsamında İvrindi halkına seslenen tarihçi yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil kitabın önemine dikkat çekti. Şimşirgil; “Hepimiz tarihini merak eden, sorgulayan bir milletiz. Ama gel gelelim ki günümüzde televizyonlar tarihimizi çarptırarak anlatan diziler ile doldu taştı. Tarih televizyonda çıkan dizilerde değil, her satırı her kelimesi büyük bir özen ile hazırlanmış kitaplarda gizlidir. Kitap bu yüzden önemlidir. Fuarlar ve Kitap Günleri etkinlikleri bu sebeple önemlidir. Bu tarz etkinliklerde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Davetleri çok alıyorum, hepsine yetişme gayretinde bulunuyorum. Bu güzel İlçemiz İvrindi’de yapılan etkinliğin mimarı Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz’i canı gönülden kutluyorum. Eğitimci kimliğini, eğitime verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu halkına. Bu denli programlar, etkinlikler devamlı gerçekleşmeli. İvrindi bunu hak ediyor. İvrindi’mizin halkı bu organizasyonlarda birlikte olmayı hak ediyor. Başkanımız ile görüştük, çok güzel projeleri ve yapacağı şeyler var. Bana anlatırken ben heyecanlandım. İlçesine Millet Kütüphanesi kazandırıyormuş. İnşallah açılışında yer almak bizlere nasip olur. Başkanımızı tebrik ediyorum. İnşallah İvrindi halkı ile nice organizasyonlarda buluşacağız.” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kitap Günleri’ni ilçelerinde ilk defa yaşadıklarını ve çok beğendiklerini ifade eden İvrindi halkı ise Başkan Cengiz’e teşekkür etti; “Başkanımız ile ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. Gerek bizim için gerekse çocuklarımız için çok faydalı bir hafta oldu. Keşke her günümüzü kitaplar ve kitapları bizler ile buluşturan yazarlarımız ile bir arada geçirebilsek. Gerek şiir dinletisi, gerekse okullarda çocuklarımıza verilen söyleşiler çok anlamlı ve değerli vakitler. Bunu başarabilen, çocuklarımıza ve bize bu fırsatı veren vizyon sahibi bir belediye başkanına sahip olduğumuz için şanslıyız. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Hiç bitmese dediğimiz bu etkinliğin yeniden organize edileceği zamanı merak ve heyecan içerisinde iple çekiyoruz.” dediler