16 Haziran 2022 tarihinde yapılan olağan kongre sonunda; başkanlığa Halil İbrahim Karakaş, yönetim kuruluna Cemalettin Aslanyılmaz, Hüseyin Durmaz, Sabit Karabulut, Ali Aslan, divan başkanlığına Deniz Dönmez ve divan başkan yardımcılığına Emrah Karabulut oy birliğiyle seçildi. Yapılan bu kongre ile dernek resmiyet kazandı.

Karakaş, “Gelecek nesillere daha güzel İvrindi bırakmak için duyarlı bireyler yetiştirmek şart”

 

Gelecek nesillere daha güzel ve daha doğal bir İvrindi bırakmak amacıyla kurulan İvrindi Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği başkanı Karakaş, toplumun doğaya karşı duyarlılığını artırmak, doğal varlıkları koruma hususunda duyarlı bireyler yetiştirmek ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalar yapmanın önemine dikkat çekti ve “Derneğimizin kuruluş amacı; çevreyi, doğayı ve doğal yaşamı korumak, güzelleştirmek ve yaşatmak, doğa kaynaklarının turizme açılmasını ve tanıtılmasını sağlamak, ilgili sivil toplum ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çevre duyarlılığının artırılması amacıyla etkinlikler düzenlemek ve doğaya duyarlı bireyler yetiştirmektir” açıklamasını yaptı.

 

Doğal güzelliklerin korunması yanında ağaçlandırma çalışmalarıyla Yeşil İvrindimizi daha yeşil hale getirmeyi düstur edindik

 

Dernek başkanı, İvrindi’de tavuk işletmeleri ile büyük baş hayvan çiftlikleri ve bazı işletmelerin atıklarının derelere salındığını ve dere sularının kirlendiğini ifade etti. Ayrıca gelecekte İvrindi Belediyesi ile dayanışma içinde tehlikeli atık maddelerin ıslahı adına toplama merkezi yapılması için çalışacaklarını iletti. Yaz aylarında orman yangınlarının yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunan Karakaş, “Bilinçsiz yakılan ve söndürülmeyen ateş, sigara izmaritleri ve cam kırıkları sebebiyle ciğerlerimizin yanmasına izin vermeyin” dedi.