Önce işsiz kaldı, kirayı ödeyemediği için kaldığı evden çıkarıldı, eşi yanına aldığı iki çocuğu ile kendisini terk etti ve şimdi engelli oğluyla Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi koridorlarındaki koltuklarda yatarak hayatta kalmaya çalışıyor.

 

Balıkesir’de uzun zamandır işsiz olan 52 yaşındaki Özay Kara, hayatının en zor günlerini geçiriyor.

Eşi ve iki çocuğu tarafından terkedilen Baba Özay Kara ve zihinsel engelli oğlu ile yaşam mücadelesi veriyor. 8 aydır işsiz olduğunu söyleyen Baba Kara, o eski aile günlerine dönmek için sadece bir iş çalışmak ve para kazanarak ailesini yeniden bir araya toplamak istiyor.

Eşi ve yanında götürdüğü iki çocuğundan bir süredir haber alamadığını belirten Kara; yaşadıklarını göz yaşları içinde şöyle anlattı; “8-9 ay işsiz kaldım o yüzden ev kiramı veremedim ve evden çıkarıldım. 3 tane evladım var haliyle evine erzak getirmen gerekiyor. Getiremediğinde bu sefer eşimle tartışmalarımız oldu.

Ben evimize yemek getiremediğim için oda sofra kurup çocuklarımızın karnını doyuramadı. Eşimde haklı haksız değil çoluk çocuk ziyan olmaya başladı. Oda yetmezmiş gibi evden çıkarıldık. Hatta bir hafta kadar süre hastanede eşimle beraber de kaldım. Olacak gibi bir durum değil bu yaşadıklarım, en son eşimle tartışmamızdan sonra zaten çocuklarımı yanına aldı ve beni, 13 yaşındaki zihinsel oğlumla bırakıp gitti.

Benim eşime ulaşmam şuan da imkansız ben eşimi ve yanında götürdüğü iki çocuğumu düşündükçe burnumun direği sızlıyor. Biz oğlumla beraber hastanede kalıyoruz. Bugün bulursak yiyoruz bulamazsak yok. Hadi ben kendimi düşünmüyorum çocuklar ne halde onu düşünmeden yapamıyorum. Ufak çocuklarımız biri 9 yaşında biri 13 yaşında diğeri ise 5 yaşında bir kız çocuğu. Benim içim içimi yiyor. Şuan da çocuklarım ne halde ne yiyip ne içiyorlar nerede yatıp nerede kalkıyorlar hiç bir bilgim yok. Eşime ne oldu onu da bilmiyorum.

Yaklaşık 1 haftadır eşimi ve yanında götürdüğü iki çocuğumu göremiyorum. Benim isteğim şu başımı sokacak bir evim olsun, güvenebileceğim bir işim olsun. Bana diyorlar ki, sen çalışmıyorsun öyle bir şey yok.

“YARDIM DEĞİL BANA UZANACAK BİR EL İSTİYORUM”

Kendisinin çalışarak ailesini yeniden toplamak istediğini söyleyen Özay Kara, her işi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kara; sözlerini şu şekilde tamamladı; “Ben en son çalıştığım yerde 2 sene çalıştım, çalışmak istemeyen insan 2 sene çalışmaz bir yerde. İş bulmak denildiği ve göründüğü kadar kolay değil. Ben yatılı bir iş istiyorum eğer ben bir iş bulursam eşimi de çocuklarımı da geri kazanacağım. Ben yardım değil bana uzanan bir el istiyorum.

Eğer sürekli bir işim olursa evimi de tutar eşime de çoluklarıma da bakarım. Kendim kazanıp çoluk çocuğuma yedirir içirir giydiririm. Eğer bana bir iş bulunmuş olup çalışmıyor olan biri olsam tamam o zaman hata bende dersiniz. Kimsenin beni görmeden yaşadıklarını anlamadan yargılamasını istemem. Benim isteğim para, pul değil sadece bir iş bulup aileme kavuşmak istiyorum. Bazı yerlere müracaat ediyorum sana döneceğiz diyorlar, ama dönen yok ama isteseler de dönemezler telefonum yok. Ben bir düzen kurup çalışmak bir iş sahibi olmak istiyorum. Ben kimseden yardım istemiyorum benim tek isteğim bir an önce bir iş bulup aileme kavuşmak. Tek isteğim bu ikisi. Artık hastane köşelerinde zihinsel engelli çocuğum ile uyumaktan bıktık” dedi.

Özel Haber: AYDIN ENES ERBAŞI