İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinden yerel basına destek geldi. Meclis kararlarının yerel gazetelerde ilan olarak yayınlanmasının önünü açan önerge teklifi, İBB Meclisinde kabul edildi. Dün yaşanan gelişme sonrası gözler Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine çevrildi. Beklentiler Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin de benzer bir karar alması yönünde.

 

İBB MECLİSİNDEN

GAZETELERE BÜYÜK DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, özellikle pandemi sonrası zor günler geçiren yerel basına destek için önemli bir adım attı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz tarafından yerel basını desteklemek için verilen "meclis kararlarının yerel gazetelerde ilan olarak yayınlanması" teklifi komisyonlarda görüşülmesinin ardından İBB Meclisine gönderildi. Teklif İBB Meclisinde oybirliği ile kabul edildi.

Bu karar ile bir taraftan özellikle pandemi döneminde zor günler geçiren yazılı basının nefes alması sağlanırken diğer taraftan da Meclis kararlarının şeffaf şekilde halka duyurulması öngörülüyor.

 

GÖZLER BALIKESİR’E ÇEVRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin yerel basını desteklemek adına aldığı karar sonrası gözler Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine çevrildi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul ve daha öncede İzmir Büyükşehir Belediye Meclislerinin oy birliğiyle kabul ettiği söz konusu teklifi Balıkesir’de de alınmasını istedi.

Demir; “Demokrasinin olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer alan ve Atatürk'ün Fazilet Adaları olarak tanımladığı Anadolu Basını, pandemi süreciyle başlayan büyük bir krizle boğuşmaktadır.

Yerel medyamızın dolayısıyla kamu yayıncılığının güçlendirilmesi gerekmektedir.

Çünkü kamu yayıncısı kuruluşların gerçek sahibi halktır, millettir.

Bu amaçla Belediye Meclisi, karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan Balıkesir merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin karar alınması yönünde ilginizi, desteğinizi bekliyoruz” dedi.HABER: SONER KANBER