Genel Kurul Divan başkanı ve üyelerinin belirlenmesiyle başlayan kongrede oy birliği ile divan başkanlığına Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, katip üyeliklerine ise eski İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Metin Demir ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Alpaslan Gülakar seçildi.

“DONANIMLARIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ”

Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz önümüzdeki dönemlerde itfaiyecilik mesleğinin donanımlarını arttıracağını ifade ederek şunları söyledi; “Sizleri ev sahibi olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. En son ki toplantımızı üç buçuk yıl önce İstanbul’da gerçekleştirmiştik. Yıllar sonra Anadolu şehri, Marmara’nın ve Ege’nin birleştiği noktada bir aradayız. Bu salon bizim heyecanımızı, gücümüzü ve varlığımızı gösteriyor. Önümüzdeki dönemde inşallah daha hızlı, akıllı işlerle itfaiyecilik mesleğimizin donanımını arttıracağız. İtfaiyeciliğin meslek sınıfı olduğu, belli bir statüye kavuştuğu ve Ankara merkezli yapacağımız çalışmalarla Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu doğrultusunda itfaiyecilik mesleği umduğumuz yere gelecektir.”

“KRONİK SORUN ÇÖZÜLDÜ”

Başkan Halil Yılmaz’ın ardından söz alan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu, konuşmasında 6. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte itfaiyecilerin kazanımlarından bahsederek, yapılan sözleşmelerin kronik sorunlarını çözdüğünü dile getirdi. Genel Başkan Levent uslu, “Buraya nereden geldim? 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinden geldim. Büyük bir mücadelenin sonucunda büyük kazanımların, tarihi bir sözleşmenin imzasından geldim. Kazanımlarla itfaiyeci kardeşlerimize hediyelerle geldim. Toplu sözleşmenin yıldızı BEM-BİR-SEN’dir, kahramanları da itfaiyecilerdir. Bütün maddeleri incelediğinizde tüm maddelerin itfaiyecilere ekonomik anlamda getirisi olduğunu göreceksiniz. Yüzde 100 olan sosyal dengeyi yüzde 120’ye getirdik. Bu mesleğin şehitleri de var. Bu sözleşmeye kadar bir yangında şehit olan itfaiyeci kardeşlerimiz ya da gazi olan itfaiyecilere sadece ve sadece yangında başına bir şey gelirse nakli tazminattan faydalanıyordu. Artık sel, arama kurtarma gibi bütün afetlerde mücadele eden kardeşlerimize bir şey olursa nakli tazminat ödenecektir. Bu sözleşme böylelikle kronik bir sorunu çözmüştür. Bir itfaiyecinin net maaşı 6156 liradan 8333 liraya çıkacaktır. İtfaiyeciler her şeyin en güzelini hak ediyor. BEM-BİR-SEN olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“EN BÜYÜK MÜCADELEYİ SİZLER VERİYORSUNUZ”

Genel Başkan Levent Uslu’nun ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, itfaiyecilerin eşit haklar alabilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Yücel Yılmaz, “İtfaiyecilerimizin bir arada olması beni çok mutlu etti. Balıkesir’de sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Son zamanlarda bir belediye başkanı olarak güçlü bir teşkilatın olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Manisa, Bursa, Çanakkale ile yakaladığımız uyum ve düzen bizleri gerçekten memnun ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü de sadece ağaç dikmiyor. Balıkesir’imizin 960 tane kırsal mahallesine gönüllü itfaiyeci yetiştiriyor ve beraber her yere müdahale ediyoruz. Balıkesir’in yüzde 48’i orman. Gerçekten korumamız gereken çok fazla alanımız var. Bu uyum bize güven veriyor. Son iki buçuk yılda 60’tan fazla müdahale edilmesi gereken olay oldu. Çoğunu büyütmeden, hızlı bir şekilde bazılarını da diğer illerden destek alarak bugünlere geldik. Siz insanların malını ve canını kurtarmak için mücadele ediyorsunuz. Bu aslında en kutsal görevlerden bir tanesidir. Burada başınıza bir iş geldiğinde sizlere eşit haklar verilmesi için hep beraber sesli bir mücadele yapmak gerekiyor. Bunun elzem olduğu da ortaya çıktı. Her afette itfaiyeciler orada. En büyük mücadeleyi siz veriyorsunuz. Saha hakimiyetini kazanma mücadelesini verirken hayatlar riske atılıyor. Geride çocuklarınız var. Burada devletin sizi özel durumunuzdan dolayı pekiştirmesi lazım” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara hediye takdimleri yapılarak genel kurula devam edildi. Hediye takdimlerinden sonra Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği’nin Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu. Yönetim oy birliği ile ibra edilerek seçime gidildi.

HALİL YILMAZ’IN YÖNETİM KURULU:

Yönetim ve denetim kurulunun ibra edilmesi ile birlikte seçim gerçekleştirildi. Tek liste girilen seçimde Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrardan Halil Yılmaz seçildi. Halil Yılmaz’ın yönetim kurulu listesi şöyle oluştu: Genel Sekreter Muhammed Emin Tarım (Bursa), Genel Başkan Yardımcısı Cafer Yılmaz (Gaziantep), Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Orhan Arancı (Sakarya), Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kısa (Antalya), Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Metin Kızılkan (Kayseri), Genel Başkan Yardımcısı Murat Başlı (Denizli), Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sarraf (Adana), Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Çıngıl (Ordu), Genel Başkan Yardımcısı Latif Erdoğan (Konya), Genel Başkan Yardımcısı AtillahEleşkirtli (İstanbul)

PROTOKOLDEN BAŞKAN YILMAZ’A DESTEK

Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği’nin 12. Olağan Genel Kurulu ve İtfaiyeciler Buluşması’na AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu, Balıkesir Orman Bölge Genel Müdürü Birol Dündar, AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin ile çevre illerden gelen itfaiye temsilcileri yoğun katılım gösterdi.