Her yıl şehitler için ülkenin farklı yerlerinde yürüyen Gökyüzü Kartalları Grubu bu sene Balıkesir’de yürüdü.

Kayseri 1. Komando Tugayı’nda vatani görevini yaptıktan sonra terhis olan askerlerin oluşturduğu Gökyüzü Kartalları Grubu yaklaşık 200 kişi ile ilk olarak Seyit Onbaşı’nın memleketi Havran’da buluşarak ilçede şehitler için bir yürüyüş yaptı. Gökyüzü Kartalları daha sonra İvrindi ve Balıkesir merkezde şehitler için yürüdü.

Balıkesir’deki yürüyüş için Milli Kuvvetler Caddesi başında toplanan komando kıyafetli yaklaşık 200 kişi 2 dev Türk bayrağı ile tarihi Zağnos Paşa Camii’ne kadar yürüdü. Şehitler ölmez vatan bölünmez ve komando marşını söyleyen Gökyüzü Kartallarına çevredeki vatandaşlar alkış ve ıslıklarla destek verdi.

Zağnos Paşa Camii bahçesinde son bulun yürüyüş sonrası grup adına bir konuşma yapan Ali İşcan, şehitler için yürüdüklerini söyledi. İşcan; “Grubumuz 4. senedir bu etkinliği yapıyor Türkiye’nin her bölgesinde. Bugün ki programımız İvrindi, Havran ve Kocaseyit’te gerçekleşti ve en son burada gerçekleşti. Bu gösteriyi bu eylemi yapmamızın amacı bu vatanımızı kanları ile sulayan şehitlerimizi ve vatanımızı vatan olmasını sağlayan şehitlerimizi ilelebet anmak ve hiçbir zaman unutmamak. Gelecek nesillere unutturmamak en büyük gayemiz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi yarın 99. Yılını kutlayacağımız Zafer Bayramımızı ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Etkinliğin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Meydan katılımcılara Türk Bayrağı ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.