SMA hastası Defne bebeğin son 7 ayının kaldığını belirten baba Ahmet Gülcü kızının tedavisi için gereken yüzde 35’lik miktarın bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Balıkesir’de yaşayan Gülcü ailesi kızları Defne’nin yurt dışı tedavisi için gereken 21 milyonluk bütçenin yüzde 65’nin tamamlandığını duyurdu. Çok fazla bir beklentilerinin olmadığını belirten aile tek isteklerinin kızlarının bir an önce sağlığına kavuşarak yaşıtları gibi yürümesini istediler.

Defne bebeğin sağlık durumu ve gidişatı hakkında konuşan Baba Ahmet Gülcü şunları ifade etti; “Şuan kampanyamızın yurt dışı tedavi için 21 milyonluk bütçeye ihtiyacımız var. Bütçemizin şu ana kadar yüzde 65’ini ulaşıldık. Geriye kalan yüzde 35’lik kısmınıda bir an önce tamamlayıp defne kızımı tedavi ettirmek istiyorum. Son hesaplamalarıma göre 6 bin 800 kişi bin TL bağışlasa bir gün içerisin de gereken para toplanmış olacak. Defne’nin durumu her gün her saat değişiklik gösterebiliyor. Bir saat önce iyi ise bir saat sonra veya bir gün sonra kötü olabiliyor. Sağlık durumu hakkında hiç bir şekilde net konuşamıyoruz. Şuan durumu çok iyi ama ister istemez yarım saat sonra kalp ritim bozukluğu yaşayabilir, solunum sıkıntısına girebilir bu yüzden kesin konuşamıyoruz.SMA hastalığı tedavi olmadığı taktirde ciddiyetini koruyan bir hastalık. Bir an önce tüm çevremizde ki, sadece Balıkesir halkı olarak demiyorum tüm Türkiye olarak bir duyarlılık istiyorum. Kampanyanın yüzde 65’lik kısmı tamamlanana kadar Balıkesir’den yüklü bağış olarak sadece 2 firma kampanyamıza destek verdi. Bu destekler haricinde yüklü miktarda destek de bulunan olmadı.”

 

ZAMAN KISITLI

Ailelerin çocuklarının yaptığı yaramazlıklara kızmalarına kendilerinin muhtaç olduklarını söylen Ahmet Gülcü, kızının zamanının git gide azaldığını söyleyerek yardım çağrısında bulundu. Konuşmasına şu şekilde devam baba Gülcü. “Kızım 17 aylık ve yurt dışında ki tedaviyi alabilmemiz için 2 yaş ve 13 kilo kriterini geçmem gerekiyor. Kızım şuan 17 aylık ve bizim son 7 ayımız 4 kilomuz kaldı. Biz daha da gecikmek istemiyoruz tedavi için. Bizim hayattan beklentimiz çok fazla şeyler değil kızımızın sağlına kavuşması, sofrada ailecek bir arada oturup yemek yemek. Çocukların yaptığı yaramazlıklara, anne babaların kızdığı şeylere biz muhtacız” dedi.HABER: CENGİZ GÜNEŞ