CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Sarı: "Gençler gün geçtikte Türkiye'den umudunu kaybederek yurt dışı hayali kuruyor" dedi.

"İKTİDAR GENÇLERİN HAYALLERİNİ ÇALDI"

Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in de katılımıyla CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları’nın toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Sarı ‘iktidar gençlerin hayallerini çaldı’ dedi.

CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları, geçtiğimiz gün değerlendirme toplantısı düzenledi. Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, MYK üyeleri, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve çok sayıda parti üyeleri eşlik etti. Gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirilen toplantıda İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı açıklamalarında gençlerin Türkiye’den umudunu kestiğini vurguladı. Başkan Sarı: “Toplantıda gençlerle samimi ve içten bir şekilde sohbet etme imkânı bulduk. Üniversiteli gençlerimiz barınma, yemek, ulaşım, internet gibi birçok temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyorlar. Devlet yurtlarının yetersizliğinden dolayı çocuklarımız çaresiz durumdalar. Kendilerini ifade etmekten korkuyorlar iktidarın baskıcı anlayışı özgür düşüncenin önündeki en önemli engel durumunda.  Okullarında ihtiyaç duydukları teknik malzemeye ulaşamıyorlar kaliteli eğitim alamıyorlar ve sonuçta da gelecek umutlarını yitiriyorlar. Üniversiteli gençler işsiz kaldı ve bu sebepten dolayı yurt dışında okumak istiyorlar” dedi.

“ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK AYRICALIK DEĞİL”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, sözlerinin devamında her yere üniversitelerin açıldığına vurgu yaparak üniversite mezunu olmanın artık bir ayrıcalık olmadığını söyledi. Sözlerinin devamında Serkan Sarı: “Ülkeyi öyle bir hâle getirdiler ki üniversite mezunu olmak artık ayrıcalık değil işsizliğin ta kendisi. Her yere üniversite açtılar, önü tıkalı olan mesleklere dahi kontenjan verdiler. Bu sefer her yerde üniversite mezunu işsiz ortaya çıktı. Üniversite açmayı marifet sandılar ama işsizler ordusunu görünce hatalarını onlar da anladılar. Üniversiteyi çoğaltmalarının tek sebebi işsizliği sadece 2 veya 4 yıl ertelemekti. Fakat olan yine halka oldu. Sadece bu da değil. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulabilen insanlar da yurt dışına gitmek istiyor. Çünkü mesleklerin bir anlamı, bir prestiji kalmadı. Bakın doktorlara her gün şiddete maruz kalıyorlar, öğretmenler atanamıyorlar, hukukçular staj yeri dahi bulamıyorlar, mühendisler 2 bin liraya çalışıyorlar. Hâl böyle olunca meslek sahibi olan da gidiyor, olamayan da gidiyor. Ülkeden umudunu keserek yurt dışı hayali kuruyorlar. Ülke neydi, ne oldu.  Bunun tek ve yegâne sorumlusu Ak Parti iktidarıdır. İktidar gençlerin hayallerini çaldı, umutlarını çaldı, geleceklerini çaldı. Biz de buradan söz veriyoruz. Çalınan her şeyi tekrardan yerine biz koyacağız" şeklinde konuştu.