Ankara'daki AK Partili 15 Temmuz Gazileri, Murat Tuna'yı ziyaret ederek plaket takdim etti.

Edremit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99’ncu Yıldönümü etkinliklerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından sunulan gösteride yaşanan olaya tepki gösteren AK Parti Edremit İlçe Başkan Yardımcısı, Edremit Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Encümeni Murat Tuna'ya, ülkenin farklı illerinden tebrik ve teşekkürler geliyor.

Kurtuluş etkinliklerinde protokol ve halkın gözleri önünde başı açık, modern giyimli genç bir kız yere oturtulmuş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yetkilileri tarafından üzerine kara çarşaf kapatılmış ve zincire vurularak dakikalarca bekletilmişti. Türk kadınına tarihte böyle bir esaret ve zulüm yapılmadığını haykıran Murat Tuna, gösterinin sonlandırılmasını istese de CHP'li Edremit Belediyesi görevlileri gösteriyi devam ettirmişti. Tuna da, bu tutum karşısında tepkisini ifade ederek kürsüyü yumrukladıktan sonra programı terk etmişti.

Yaşanan bu olay basında ve sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Murat Tuna'ya Sütçü İmam benzetmeleri yapıldı ve ülkenin hemen hemen tüm illerinden tebrik ve teşekkür telefonları gelmeye başladı. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve İlçe Başkanlığı da tebrik ve destek yağmuruna tutuldu.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Şehit ve Gaziler Komisyonu yöneticileri ve üyeleri de bizzat Edremit'e gelerek AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve Murat Tuna'yı tebrik etti. 15 Temmuz Gazilerinden oluşan heyet, Murat Tuna'ya teşekkür plaketi takdim etti. Plaketi takdim eden 15 Temmuz Gazisi ve Devlet Övünç Madalyası sahibi Arif Bostancı, "Sizin bu haykırışınız, bizlere 15 Temmuz ruhunu yeniden yaşattı. Allah sizden ve aynı ruhu taşıyanlardan razı olsun. Sizlere tüm 15 Temmuz gazilerinin selamını getirdik. Yanınızdayız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Murat Tuna ise, "Biz o gün tepkimizi ortaya koyduk. Yine olsa yine aynı tepkiyi koyarız. Kimse Türk kadınına zincire vurup esaret altına alamaz ve almamıştır. Bu gösteriyi sunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve buna dur demeyen belediye yetkililerini bir kez daha kınıyoruz. AK Parti Edremit İlçe Başkanlığımız ile birlikte, bu zihniyete sahip kişi ve kuruluşlarla olan mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu da, Ankara'dan Edremit’e kadar gelen 15 Temmuz Gazilerine teşekkür etti.HABER MERKEZİ