Balıkesir yerel medya çalışanları dün Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Gazeteciler sorunlarını anlatarak çözümü için yapılacak işleri konuştular.

60 yılı geride bırakıp 61. yıla merhaba diyen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, son genel kurulun ardından faaliyetlerine başladı. Balıkesir Merkezde yayın yapan Basın çalışanlarının sabah kahvaltısında buluştuğu etkinlikte mesleki sorunlar konuşuldu.

 

PESPAYELERİN BU CAMİADAN TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Gazetecilik mesleğini ilkelerinden ödün vermeden yapmaya çalışan meslek mensuplarına birlik çağrısında bulunan Demir, “Bizler bir olup mesleğimize sahip çıkmazsak, bir başkası asla çıkmaz. Aksine lime lime olmanı ister, bekler. Bölünüp parçalanmak yerine, bu çatı altına konuşalım, tartışalım, proje üretip, iyisini yapmaya çalışalım. Çok sesliliğe sonuna kadar katılıyoruz. Ama kötülere örnek olmak gazetecilik ahlakına yakışmaz. İte puşta çakala, tehdit ve şantaj peşinde koşanlara bu camiada yol açılmamalı. Mesleğinizi bir başkasıyla paylaşmayın. Hariçten gazel okuyanların sofralarına meze ettirmeyin. Cemiyet yönetim olarak bugüne değin her platformda hem haykırdık, hem de şarlatanları bu çatıdan uzak tutmaya çalıştık. Pespayelerin bu camiadan temizlenmesi gerekiyor. Gelin bunlarla hep beraber mücadele edelim" ifadelerini kullandı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın müzesi bahçesinde buluşsan gazeteciler sorunlara çözüm için tek yürek olunacağı belirtildi.