Pandemiyle birlikte artan internet alışverişi pazarcı esnafını olumsuz etkiledi. Salı pazarındaki esnaf internet satışlarının kazançlarını yarı yarıya düşürdüğünü söyledi.

Her hafta Salı günleri 1. Gündoğan Mahallesinde kurulan giyim pazarında müşteri yoğunluğundan memnun olmadıklarını söyleyen esnaf, insanların artık daha çok internetten alışveriş yaptığını söyledi. İnternetten satış ile yerel giyim pazarlarına insanların ilgisi azaldı.

“ESNAFININ UZUN VADEDE İŞİ ZOR”

Online satışın ve internetten ürün siparişinin pazarcı esnafının işini kötü etkilediğini, işlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen Pazarcı Esnafı Ahmet Aytekin, “Pazarın giyim bölümüne vatandaş alışverişe gelmiyor denecek kadar az. Müşteri kitlemizi pandemi yok etti diyebiliriz. Salgın yavaş yavaş hayatımızdan çıkmasına rağmen hala etkileri devam etmekte. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanlarda internetten alışveriş vatandaşımızın daha çok ilgi duymasına neden oldu. Bu durum nedeni ile bizim gibi yerel pazarlarda tezgah açarak geçimini sağlayan insanların zor durumda kalmasına neden oldu. artan fiyatlar ve her geçen gün faturalara zamn gelmesinden dolayı artık kazancımız yetmemeye başladı. Bir çok esnaf arkadaşım farklı sektörlere yönelmeye başladı. Mağaza veya dükkanı olan esnaf rahat alanı olduğu için internetten satış yapabiliyor ancak biz tezgah açan esnafın böyle bir fırsatı olmuyor. Her esnafın ürün stoklamak için alanı olmuyor. Ben kendim zaten internet işlerinden hiç anlamıyorum eğer anlasaydım direkt olarak bir yer tutar ve oradan internetten kıyafet satmaya başlardım. Böyle imkanı olan veya internetten anlayan esnaf arkadaşlarımın internetten satış yapmalarını tavsiye ederim. Buraya gelen müşteri alışveriş yapmak için değil sadece öylesine gezmek için geliyor. Eskiden her Pazar kurduğumuzda sırf pazardan alışveriş yapmayı seven müşteri kitlemiz vardı ancak pandemi onlarıda yok etti. Bu internetten satış bizlerin rekabet edebileceği bir platform değil artık ilerleyen zamanlarda pandeminin hayatımızdan çıkması ile birlikte bu durum birazda olsa normale dönebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.