Salgınla mücadelede en güçlü silah olan “aşılama” çalışmaları Balıkesir’de son hız devam ediyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, aşının önemine dikkat çekerek “Aşı hayat kurtarıyor” dedi.

Aşı, koronavirüse karşı eldeki en güçlü silah. Nitekim aşı yaptıran grupların hastaneye yatış oranındaki büyük düşüş de bunu ispatlıyor.

Salgınla mücadelede aşının önemi artık göz ardı edilemeyecek pozisyona ulaştı.

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya paylaşımında, yakın zaman önce aşısını yaptırmayan iki doktorun hastalığının ölümle sonuçlandığını bildirerek aşının önemine bir kez daha vurgu yaptı.

 

BALIKESİR AŞILAMA'DA İLK SIRALARDA

Aşılamanın başladığı günlerden bu yana aşılama oranlarıyla ülke genelinde ilk 10'daki yerini koruyan Balıkesir mavi rengini muhafaza ederek bu hafta yayınlanan haritada 5. sırada bulunuyor.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak program ve ziyaretlerinde, vatandaşlarla buluştuğu her fırsatta aşılamanın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Vali Şıldak; “Salgının yüksek seyrettiği günlere dönülmemesi için aşılama kapsamındaki her bireyin hemen aşısını yaptırması gerekiyor. Aşı olmayan herkesi randevusunu alarak sağlık kuruluşlarına davet ediyorum. Salgınla mücadelede de Balıkesir'in aşılama oranında ilk sırada olmasının Kuvâ-yi Milliye şehrine yakışacağını düşünüyorum” dedi. HABER: SONER KANBER