Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesi’nin skandal görüntülere neden olan temsili gösterisi Balıkesir’i bir anda Türkiye gündemine soktu.

Üzeri siyah örtüyle kapatılan bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan temsile vatandaşlar tepki gösterdi.

 

 Zincire vurulan Türk kadını gösterisi sonrası Valilik soruşturma başlattı, Edremit Kaymakamı merkeze çekildi.

 

 Skandal görüntülerin ardından AK Parti'li Edremit Belediye Meclisi Üyesi Murat Tuna, törende kurtuluşun canlandırıldığı bölümde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesince sunulan temsile tepki gösterdi.

 

 AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’da CHP’li Edremit Belediyesi’ni ve ÇYDD’yi yaptığı yazılı bir açıklama ile kınadı. Edremit’teki kurtuluş gününe gölge düşürülmek istendiğini iddia eden Başaran, 28 Şubat zihniyetini Edremit’te hortlatılmak istendiğini ileri sürdü ve “Tarihin hiçbir sayfasında kadınlarımız bu şekilde aşağılanmamıştır. Küçük düşürülmemiştir. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bizim en değerlimizdir” dedi.