23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını muhteşem bir program ile kutladı. Öğrenciler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu önemli günde şiirler okudu, oyunlar oynadı ve şarkılar söyledi.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, Balıkesir’de salgının etkisini azaltmasıyla yeniden kutlanmaya başladı. Birçok okulda öğrenciler hazırladıkları gösterilerle Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine armağan edilen bu bayramı doyasıya kutladı. Bu okullardan biri de Balıkesir’de bulunan 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu oldu.

Okulda yapılan törende konuşan Okul Müdürü İsmail Altınsoy, çocukların milli ve manevi değerleri bilen; vatanını, milletini, ailesini canı gönülden seven birer birey olarak yetişmeleri için yoğun bir gayret ortaya koyduklarını söyledi. Müdür Altınsoy; “Değerli öğrenciler, kıymetli öğretmen arkadaşlarım ve sayın veliler,Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de gelecek nesillere atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız, diye düşünüyorum. Öğretmenlerimiz aylarca uğraşarak öğrencilerimizle bu bayrama hazırlandılar. Hazırladıkları gösterileri birazdan sizlere sunacaklar. Tören için emek harcayan tüm öğretmenlerime harcadıkları emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından miniklerin birbirinden ilginç ve güzel gösterileri ile okudukları duygu dolu şiirler törenleri izleyenlerden tam not aldı.