Balıkesir’de 70 yıldır müşterilerine hizmet veren tulumbacı Emre Abul dedesinden gelen yaklaşık bir asırlık lezzeti günümüzde müşterilerine ulaştırmaya devam ediyor.

Balıkesir’de nesilden nesile geçen ve tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi tulumba tatlısının Balıkesir'deki adresi tulumbacı Emre usta. Tulumba tatlısı yapmayı dedesinden öğrendiğini söyleyen  EmreAbul (26), 70 yıldır ürettikleri tulumba tatlısındaki lezzeti değiştirmediğini söyledi.Tulumbacı Emre Abul: “Müşterilerimizin damaklarına hitap eden bir tatlımız var. Yaklaşık yarım asırdır Balıkesir kent merkezindeki eski Sümerbank yanı adresindeki seyyar arabada tulumba satıyorum. 1951 yılında dedem bu meslekte çalışmaya başladı. 1992 yılına dedem rahmetli olduktan sonra babam sürdürdü. Babamdan sonra da ben bu mesleği devam ettiriyorum. Ramazan bayramındaki tam kapanma ve yasaklar bizi de yüksek oranda etkiledi . Ama rahmetli dedemin tutturduğu lezzetti bozmadığımız için pandemi sürecinden sonra taleplerimde azalma olmadı” dedi.

                                                                   

3 NESİLDİR DEĞİŞMEYEN LEZZET

Emre Abul, 3 nesildir sürdürdükleri tulumba tatlıcılığında lezzet ve tarifi hiç değiştirmediklerini söyledi. Balıkesir’de sokak tatlısında bir marka olduklarını ifade eden Abul; “Biz senelerdir çizgimizi hiç bozmadık. Pastanelerdeki tulumba tatlılarından farkımız olduğuna inanıyorum, pastanelerdeki tulumba tatlılarında geniz yakma olayı var. Tulumba tatlısını yaparken karıştırmasanız genizi yakar, yumurta kokusu olur ama bizim tatlılarımızda bu olmaz, yediğin zaman ağızda dağılır, bazı tulumba tatlılarında dişe yapışma olur bizde bu olay olmaz, mideyi rahatsız etmez. Tabiki bu tatlının güzel olduğu kadar yapımında da zorlukları var. 40-50 kiloluk tatlı yapıp satmak istesen 2 kişi çalıştırman gerekir. Bir tatlının pişme süresi de ortalama yarım saat. 40-50 kiloluk tatlı yapmak 4-5 saatini alıyor. Bizim her sabah imalat yapmamız gerekiyor. Fiyatlarımız pandemiden önce 22 lirayken şuan 30 liradan vatandaşımıza sunuluyor” şeklinde konuştu. HABER: AYDIN ENES ERBAŞI