Cumhuriyet Kadınları Derneği, “Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi” çalışması başlattı. Çalışma ile uyuşturucu ile mücadelede annelere düşen görev ve sorumluluklara bir kez daha dikkat çekildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Balıkesir Şubesi, AHP meydanında yaptığı eylemde madde bağımlılığına dikkat çekti. Burada bir konuşma yapan CKD Balıkesir Yönetim Kurulu Üyesi Eliz Ece Albayrak, “Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi” çalışması hakkında bilgiler verdi.

Madde bağımlığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Albayrak, Türkiye uyuşturucu kaçakçılığında çok önemli bir güzergâh olan “Balkan Rotası” üzerinde olduğunu söyledi.

 

UYUŞTURUCU SORUNUNU BATAKLIĞI KURUTARAK ÇÖZERİZ

Eliz Ece Albayrak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Madde kullanımı önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur. Yalnız kullanan kişide değil, aynı zamanda ailesini ve çevresini de etkileyen, toplumda ekonomik, sosyal ve güvenlikle ilgili zararlara yol açan çok yönlü bir sorundur. Bu nedenle çok yönlü çözümler gerektirmektedir. Devlet kurumlarımızın bu mücadelede aman vermeyen yaklaşımlarını büyük takdirle izliyoruz. Sahada görev yapan emniyet güçlerimize, jandarmamıza başarıları ve güçleri daim olsun diyoruz.

Ancak, az önce belirttiğimiz gibi, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi hedef alan çürümüş, yozlaşmış kültürel saldırı ile bu sorunun sürekli beslenmesi karşısında topluma ve kitle örgütlerine de görev düştüğünü kabul ediyoruz. Eğitim ve sosyal çalışmalar yapan kurumlarımız başta olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşların ve demokratik kitle örgütlerinin uyuşturucu maddeye bağımlılık gelişmeden önce, bu maddelerin kullanılmasını önleme aşamasında yapacağı çalışmalar, sıtmaya karşı bataklığı kurutmak ölçüsünde değerlidir.

 

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI ANNELER HAREKETİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği kuruluş amacı ışığında, milli devletimize ve milletimize yönelik tehditlere karşı mücadele etmeyi varlığının temeli olarak görmektedir. Derneğimiz emperyalizme ve onun neoliberal ideolojisine karşı durma mücadelesi içindedir. Bir demokratik kitle örgütü olarak, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan madde kullanımı ve bağımlılığını bu çerçeveden ele almayı uygun görüyoruz. Bu toplumsal sorunumuzla mücadelede, neoliberalizmin hedef aldığı “güçlü kadın, güçlü anne, güçlü aile” olgusunun en önemli silahımız olduğunu milletimizin dikkatine sunmak istiyoruz.

Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi, madde kullanımına karşı koruma ve önleme amacıyla düzenlenmiş olup hedef kitlesi anneler ve ailelerdir. Uyuşturucu bataklığının kurutulacağı yer ailedir; aile içinde de çocukla, oluşumundan itibaren başlayan özel bağı nedeniyle, annedir. Çalışmanın isminde Anneler Hareketi ifadesi var, çünkü milletimiz harekete geçen annelerin asla pes etmeyeceğini bilmektedir. Bununla birlikte çalışmamızda elbette ki ailenin iki temel direği olan anne ile babayı beraber ele aldık.

Gençler arasında giderek yaygınlaşan madde kullanımını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla hazırladığımız çalışmanın hedeflerini şöyle sıralayabiliriz:

Madde kullanımını önlemede aile denetimini doğru bir çerçeveye oturtmak; toplumda madde kullanımını sıradanlaştırmaya yönelik algı oluşturma çabalarına karşı madde karşıtı duruşu güçlendirmek; madde kullanımının zararlarının, olumsuz sonuçlarının farkında olan bilgili, bilinçli, bilgisi sayesinde sesini duyuran güçlü bir kitle oluşturmak; aile içi bağları kuvvetlendirmek, çocukların aile değerlerini benimsemesini sağlamak.”