CHP Balıkesir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı törenlerinin ardından her yıl olduğu gibi alternatif kutlama programı düzenledi.

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinliğinde çelenk konulmasına izin verilmemesi dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önderliğinde Balıkesir’deki bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri programdan sonra kendi etkinliklerini düzenledi. Alternatif törene katılan kuruluşlar, Atatürk Heykeli önüne çelenklerini bıraktılar. Çelenk sunumunun sona ermesiyle birlikte açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Atatürk’e her zaman sahip çıkacaklarını söyleyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya çalışıldığını iddia etti. Sarı, yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi: “Bizler bu mücadeleden asla yılmadık ve yılmayacağız. Bu kenti yönetmeye talip olanlar bir sayfa beyaz kağıdın üzerine yazılan genelgeler ile bu meydanları asla terk edemezler. Bizleri ve buradaki hiç kimseyi de temsil etmiyorlar. Bunu da herkes bilsin. Sorduğumuzda genelge böyle diyorlar. Genelde yürektedir. Gazi Mustafa Kemal’in yolunda yürüyenlerin yüreğinde, Cumhuriyet sevdası kalbimizde, aklımızda ve vicdanımızdadır. Kalbini, aklını, vicdanını yitirmiş olanların sonu ve devri gelmiştir. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastığında onun için yayınlanmış fetvalar vardı. Onu ve Kuva-yi Milliye mücadelesine gönül vermiş olan atalarımızı idam etmek ve yok etmek bu ülkeyi İngilizlere, İtalyanlara, Fransızlara teslim etmek üzere bir saray vardı orada. Bugünde çok farklı bir tablo yok burada. O günden bu güne değişen bir şey yok. Ama o günden bu güne Atamızın yolunda yürüyen yürekli insanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu yolda bu mücadeleye gönül vermiş sizler ile bizler başaracağız. Çok yakındır o aydınlık günler. O gün kurtuluş savaşında şehit olanları, kuruluş mücadelesinde emek veren gazilerimizi, mücadele arkadaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı bugün de koruyucu mücadeleyi veren siz değerli cesur yürekli kutluyorum.”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın açıklamaları yanı sıra törende İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin kısa birer konuşma yaptı.