Cezaevlerinde yaşanan İnsan Hakları ihlalleri başvurularından bazılarının asılsız çıktığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, cezaevleri üzerinden algı kampanyası yaratmaya çalışıldığını söyledi. Leyla Şahin Usta, Balıkesir’de yaptığı açıklamasında AK Parti’nin insan hakları konusunda elde ettiği başarıya da dikkat çekti.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığının “Marmara Bölgesi Eğitim ve Değerlendirme” toplantısı için Balıkesir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ardından esnaf ziyaretleri yapan Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, vatandaşlarla sohbet etti. Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Leyla Şahin Usta, AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında sessiz devrimler ve insan hakları konusunda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

İnsanları yaşam kalitesini yükselttiklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yaptığımız tüm hizmetlerimizde aslında merkeze insanı aldığımızı ve insana yatırım yapmanın aslında en büyük değer olduğunu burada da görüyoruz. Girdiğimiz her yerde, attığımız her adımda hizmetlerimizi görmekten ve bu hizmetlerle ilgili memnuniyetleri almaktan memnun oluyoruz. Tabii ki değişen dünya şartlarıyla birlikte değişen ihtiyaçlar, ve şartlar ile biz de kendimizi geliştirmek ve değiştirmek çabası içerisindeyiz. Bu vesileyle bölge toplantılarımızda insan haklarıyla ilgili olarak daha iyisini nasıl yapabiliriz, ne tür çalışmalar yaparak insan hakları politikamızı geliştirebiliriz diye düşünüyoruz. Dokunduğumuz her insanımızın mutluluğuna da üzüntüsüne de ortak olarak daha iyisini yapma çabası içerisindeyiz. İnsan hakları noktasında inanılmaz başarılar, 20 yıllık iktidarımızda sessiz devrimler yaptığımızı düşünüyorum. Bu sessiz devrimlerle birlikte insanlara yaşam kalitesini ne kadar yükselttiğimizi bir kere daha görüyoruz. Sorun elbette var. Sıkıntılar da var. Ama bunları çözecek olan irade de yine bizde var”.

İHBARLARIN ÇOĞU ASILSIZ

Balıkesir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Ak Parti İnsan Hakları Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, cezaevlerinden yapılan ihbarların bir çoğunun asılsız olduğunu dile getirerek cezaevi üzerinden algı kampanyası yaratmaya çalışıldığının altını çizdi. Açıklamalarının devamında Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: “Baktığımızda cezaevleri ile ilgili bir takım sıkıntılar geliyor. Cezaevlerindeki o kalabalıklardan sıkıntılar geliyor. Ama şundan emin olun ki oradaki mahkumların da her birinin haklarının korunması için ciddi bir çabanın içerisindeyiz. Biz heyetlerimizin oraları da ziyaret etmesini önemsiyoruz. Oradan gelen sıkıntılar varsa da onları da çözmek için uğraşıyoruz. Burada asıl meselemiz temel insani olarak ihtiyaçların yapılarak sorunların giderilmesi gerekiyor. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz, bunları çözüyoruz da. Çok büyük sıkıntılarımız yok aslında. Cezaevlerinden gelen şikayetlerin pek çoğu hem meclisimizdeki komisyonumuzda, hem de genel merkezimizde inceliyoruz. Bu şikayetlerin bir kısmının asılsız olduğunu ortaya çıkarıyoruz. Geri dönüşler yapıyoruz. Bunlar haberli ziyaretler olmuyor bazen. Denetleme şeklinde bizim böyle bir yetkimiz yok ama bizim ilettiğimiz sorunlar üzerine cezaevindeki bu sıkıntılarla ilgili gerekli iletişimler sağlanıyor ve geri dönüşler, kontroller yapıldığında ihbarların çoğunun asılsız olduğunu sadece bunun üzerinden bir takım algı kampanyalarının yaratılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bunun yanında eksiklikler de elbette çıkıyor. Tespitlerimizi yaparak bunları da hızlıca düzeltiyoruz. Temel hedefimiz insanların cezaevine girmemesi. Yasalara uymak, insanların birbirinin hukukunu kollayarak ve gözeterek cezaevlerine girmemesi noktasında bir çaba göstermeliyiz. Bu noktada hepimiz el birliği içerisinde olmalıyız. Özellikle basına çok görev düştüğünü düşünüyorum. Hep kötü haberlerin veya yanlış, yalan haberlerin kamuoyunda paylaşılmasının üzerinden sanki yanlış şeyleri yeni nesillere öğretiyoruz gibi bir yanlışın içerisine de gidiliyor bazen. Hepimiz sorumlu davranmalıyız. Hepimiz örnek davranışları, iyi örnekleri çoğaltmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.HABER: ADEM KARANFİL