Balıkesir’in Karesi ilçesi Adnan Menderes Mahallesinde çeyrek asırdır değişmeyen lezzet: Köfteci Metin.

Balıkesir’in Adnan Menderes mahallesinde yıllardır köftecilik yapan Metin Güngören, mahallesinde başka köfteci olmadığını bu nedenle bölgede tamir-tadilat yapan Balıkesir’deki her ustanın köftesini yediğini söyledi.

Balıkesir’de 1991 yılında el arabasında seyyar olarak köfte satmaya başlayan Köfteci Metin olarak bilinen Metin Güngören, 5 yıllık seyyar satıcılığının ardından kardeşi Ersin Güngören ile birlikte 30 yıldır aynı dükkanda köfte satmaya devam ediyor. Metin Güngören, köfteyle olan lezzet yolculuğunu şöyle anlattı; “İşe ilk başladığım yıllarda burada arkadaşımın bir kıraathanesi vardı. Onun yanında el arabasında seyyar olarak köfte satıyordum. Yaklaşık 5 sene seyyar satıcılık yaptıktan sonra şuanda bulunduğum yerlere belediye dükkanlar yaptı. O dükkanlardan birine yerleştim ve o günden beri aynı yerde köftecilik yapmaya devam ediyorum. Karnımızı bir şekilde doyuruyoruz” dedi.

 

“MAHALLEDE TEK KÖFTECİ BİZ KALDIK”

Köftecilik mesleğine başlamadan önce fabrikada aşçı yardımcılığı yaptığını anlatan Metin Güngören, özelleştirmeyle beraber işten çıkarıldığını belirterek köftecilik mesleği serüvenine bu şekilde başladığını söyledi. Güngören sözlerinin devamında Adnan Menderes mahallesinde köfteci olarak tek kendisinin kaldığını belirterek şöyle devam etti: “Buraya çok köfteciler geldi gitti. Bulunduğumuz yerdeki dükkanlar da yıkılınca burada tek biz kaldık. Şuanda da inşaatçılar, ustalar falan sürekli olarak bize geliyor. Buralarda çünkü başka köfteci yok. Onun dışında eş dost, Adnan Menderes mahallesi sakinleri geliyor buraya.”

 

“PANDEMİ BİZİ DE VURDU”

Pandeminin ülkemizde tespit edilmesi sonrasında alınan önlemler sonucunda kendisinin de etkilendiğini belirten Köfteci Metin, pandemi sürecinde paket servis ile işlerine devam ettiklerini anlatarak şunları söyledi: “Paket servisimiz de var, Adnan Menderes mahallesinden gelen siparişlere gidiyoruz sadece. Kendi etrafımıza götürüyoruz sadece. Pandemi bizi de etkiledi. Kısıtlamaların olduğu sürece sadece paket servis ile devam ettirmeye çalıştık. Ama genel anlamda bizi de vurdu.”

 

AĞABEY – KARDEŞ ÇEYREK ASIRDIR İŞLETİYOR

1991 yılında başladığı köftecilik serüveninde 5 yıllık seyyar satıcılığın ardından dükkanında kardeşi Ersin Güngören ile birlikte 25 yıldır devam ettiğini belirten Metin Güngören: “Bu dükkanı da kardeşim Ersin Güngören ile beraber işletiyoruz. O da emekli olmayı bekliyor. Kardeşle ortak olmanın da zorlukları muhakkak oluyor ancak bir şekilde idare ettirmeye çalışıyoruz. İyi kötü 25 yılımızı geçirdik. Hatasız kul olmaz yani illaki vardır hatalarımız” diye konuştu.

Açıklamalarının devamında dükkanında pandemi öncesinde çorba ve köfte servisi yaptığını dile getiren Metin Güngören, pandemiyle birlikte çorbayı kaldırdığını sadece köfteden devam ettiğini söyledi. Metin Güngören, kendisinden köfte yemek isteyen vatandaşları dükkanına beklediğini de sözlerine ekledi. Köfteci Metin, saat 16:00’ya kadar açık tuttuğu dükkanında müşterilerini bekliyor.

 

“BURADAN BAŞKA YERE GİTMEM”

Dükkanının bulunduğu yerde önceden başka dükkanların da bulunduğunu ancak yenilenmek için birçoğunun yıkıldığını aktaran Güngören sadece 3 dükkan kaldığını ve yeni dükkanların yapılmasıyla dükkanını bu mahallede devam etmek istediğini söyleyerek şöyle devam etti: “Bulunduğumuz yerde 3 tane dükkan kaldı. Belediyemiz buradaki çoğu dükkanı yıktı. Benimle beraber 3 dükkan sadece yıkılmadı. Biz de belediyeden buraya yeni dükkan yapılana kadar durmak için rica ettik. Onlar da sağ olsunlar bizi kırmayarak kabul ettiler. Belediyemiz buraya yeni dükkan yapınca da buradan işlerimize devam etmek istiyoruz. Başka yere de gitmem, gitmek de istemiyorum” ifadelerini kullandı.