CHP’nin, Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusundaki en büyük gizli silahı Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Milletvekili Ahmet Akın’ın aday gösterilmemesi halinde ilçesinde millet ittifakının oylarını arttıran genç, dinamik ve başarılı Başkan Tosun’un aday gösterilmesi sürpriz olmayacaktır. 2020 yılının en başarılı ilçe Belediye Başkanı seçilen Tosun, ayrıca anketlerde de yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

AKP’nin ekonomi üzerinden kan kaybettiği bu dönemde siyasette erken seçim sesleri gün geçtikçe yükselmeye başladı. Seçimler zamanında yapılsa bile Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yaklaşık 1,5 yıl kaldı.

Siyasi kulislerde CHP’nin ortağı olduğu Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın ismi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için sık sık zikredilmeye başlandı.

 

HALKIN İÇİNDE, HALK İLE İÇ İÇE BİR BAŞKAN

Göreve başladığı günden bu yana hayata geçirdiği projelerin ötesinde ilçe esnafının derdi ile dertlenen vatandaş ziyaretleri yapan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, yakaladığı bu samimi ivmeyle birlikte partisinin oylarını arttırmayı başardı.

Sokağa korumasız ve şoförsüz çıkan her öğlen yemeğini farklı lokantada yiyen genç ve dinamik başkan 2018 milletvekili seçimlerinde yüzde 35,9 olan partisinin oylarını son bağımsız anketlere göre yüzde 56.1 çıkardı.

Başkan Tosun, her geçen gün arttırdığı başarısıyla Akın’ın aday olmaması yada gösterilmemesi halinde CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne aday olarak göstereceği en belirgin isim olarak öne çıkıyor.

 

2020’NİN EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Objektif Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 30 büyükşehirde ve 16 bin kişinin katılımı ile yapılan anket çalışmasında yüzde 69,1‘lik oran ile 2020 yılının en başarılı İlçe Belediye Başkanı seçildi.

Tosun, sonuç sonrası yaptığı paylaşımda; “Bu başarı benim değil hepimizin” diyerek vatandaşlara teşekkür etti.

 

“SÜSLÜ SÖZLER YERİNE HİZMET ÜRETİYORUZ”

Diğer yandan Belediye Başkanı olarak yakaladığı başarının bir tesadüf olmadığını söyleyen Başkan Tosun; “Hep halkın içindeyiz. Belediye Başkanı seçilmeden önce Bandırma’nın sorunlarını iyi tespit ettik ve ona odaklandık. Süslü sözler yerine hizmet üretiyoruz. Pandemi sadece hizmetlerimizin yönünü değiştirdi. Salgında insanların tercihleri değişti. Bizde bu süreç içerisinde ilçeye 38 yeşil alan, park kazandırdık. Bu parklar sadece çocuk oyun alanı olarak düşünmeyin. Yürüyüş yolları, oturma grupları ve spor sahaları olan 3-4 dönümlük parklar” dedi.  

 

“İYİ PARTİ İLE UYUM İÇİNDEYİZ”

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile de uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Hiçbir zaman hizmet yapacağı mahalle veya köye attıkları oy oranına göre hizmet götürmediğini aksine ihtiyaca göre çalışma yaptıklarını ifade eden Tosun; “Herkesin Belediye Başkanı olmaya çalışıyorum. İYİ Parti ile uyum içindeyiz. İttifaka katılacak partiler olursa onlarla da uyum yakalayacağımıza inanıyorum. Çünkü hizmet üretirken hiçbir mahalle veya köy bana kaç oy vermiş diye bakmadım, ihtiyaç varsa o bölge için çalıştım” dedi.  ÖZEL HABER: İLKAN TOPRAK