Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 2023 yerel seçimleri için iddialı konuştu. Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sokağın sesini dinleyip CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile sahaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Millet İttifakı üyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,  BİRLİK Gazetesi muhabiri Umut Sayan’ın sorularını yanıtladı. Balıkesir’deki siyaseti değerlendiren Başkan Serkan Sarı, önümüzdeki yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Ahmet Akın ile sahaya çıkmak arzusu içinde olduklarını söyledi.

Öte yandan Başkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iflas etme konumuna geldiğini belirterek yaşanan sıkıntılar halkın sırtına yüklendiğini belirtti. CHP İl Başkanı Sarı; sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Millet İttifakı ile hareket ediyoruz, birlikte kararlar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi için de Ahmet Akın ismi çok duyuluyor. Sokaktaki vatandaşın talep ettiği ve onun Büyükşehir’e adaylığı büyük bir beklenti söz konusu. Muhtemelen de önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak Ahmet Akın’la sahaya çıkabiliriz. Bunu yine hep birlikte oturarak ve düşünerek karar vereceğiz. Balıkesir’de Millet İttifakı güzel bir sinerjiyi yakalamış vaziyette. Yerel seçimlerden beri uyumlu bir şekilde siyasetimizi yürütüyoruz. Şuanda Balıkesir için değişim ve dönüşüm zamanı. Bunun da mimarı ittifakımız olacak. İttifak ortaklarımızla beraber Balıkesir’e güzel hizmetler üreteceğiz. Bu anlamda kentin geleceğinden kaygı duyan paydaş partilerimiz ile birlikte bu uyumlu sinerjiyi de büyütmek için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Şuana kadar da güzel gittiğimize inanıyorum” dedi.

 

“YERELDE SÖZ SAHİBİ OLMAK

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”

Siyasetteki hedeflerinden de söz eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı her siyasetçinin hedefi olduğunu ve yaptıkları mücadelenin sonunda kentin siyaset şeklini değiştireceklerini ifade etti. Konuşmalarının devamında Serkan Sarı şöyle söyledi: “Her siyasetçinin bir hedefi vardır. Biz bu mücadelenin sonunda kentin siyaset şeklinin değişmesini hedef ediyoruz. CHP, Balıkesir’de 8 ilçeyi yönetiyor. Bu yönetmiş olduğumuz ilçeler de aslında bir kimlik değişikliği. Bunu da hepimiz görüyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda bu değişime önderlik ediyoruz. Kentin kalan kesiminde CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışının toplumcu, halkçı hizmet anlayışının hayat bulmasını istiyoruz. Aslında kentimizin hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde de hizmet alanımızı daha da geliştirerek başaracağımıza inanıyoruz. Çok daha fazla seçmenin desteğini alarak yerelde özellikle söz sahibi olmak öncelikli hedefimiz. Biz yerel siyasetçileriz sonuç itibariyle. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sayısını arttırarak kenti hak ettiği yere taşıyacağımıza inanıyoruz. Bizim bu kente bir borcumuz var. Ben bu kente borcum olduğuna inanan bir siyasetçiyim. Biz ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Çocuğumuzu burada büyüttük, yarın torunlarımızı burada büyüteceğiz. Bu kentin çok daha iyi yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Siyaseten de sorumluluk almamız gereken konularda görevler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.”

 

MÜCADELEDE

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlıklarında yaşanan istifalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Serkan Sarı, parti içerisinde sorun olmadığını sadece koltukta görev değişikliği gerçekleştiğini dile getirerek şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta içerisinde Havran İlçe Başkanımız istifa etme talebini bize dile getirmişti. Dün de ilçemize ziyarette bulunduk. Naci Savaş başkanımız uzun bir süreden beri ilçe başkanlığı görevini yürütüyordu. Sürecin artık kendisini yorduğunu, bu yoğun tempo içerisinde de yeterince vakit ayıramadığını ve görevini artık başka bir arkadaşına devretmek istediğini dile getirdi. Dün itibariyle de istifasını aldık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarla toplandık. Yönetim kurulundaki arkadaşlar da sanırım kendi içlerinden yeni bir başkan ismi belirleyerek onun etrafında bir arada yine mücadeleye devam edecekler. İlçe başkanımız da konunun çok dışında değil. Dün sosyal medyadan fotoğraflar paylaşmıştık. Yine bir aradayız. Sadece koltukta görev değişikliği oldu. Mücadelede değişen bir şey yok.”

 

“EKONOMİK SIKINTILARIN

“ALTINI DOLDURACAK

ADIMLARIN ATILMASI GEREK”

Ülkede ciddi bir ekonomik sıkıntı olduğunu dile getiren Başkan Sarı, ekonomik sıkıntıların altını dolduracak adımların atılması gerektiğini söyledi. Devamında Başkan Sarı, önümüzde milletvekili seçimlerinin olduğunu söyleyerek yerel seçimlerde yakaladığı başarıyı bu seçimde de hedeflediklerini belirtti. Başkan Sarı “Her siyasi parti 9 vekil hakkının 9’unu da hedefleyerek siyasete giriyor. Bizim de hedefimiz maksimum vekil sayısını almak. Şuanda 3 milletvekilimiz var. Yakın zamanda sokakta yapmış olduğumuz çalışmalarda almış olduğumuz cevaplar bize gösteriyor ki milletvekili sayımızın çok daha yukarılara doğru çıkacağını söylüyor. Bu 4 milletvekili olur 5 olur bizim için temsiliyet çok daha fazla önemli. Tabi buna halk karar verecek. Biz bu verilmiş olan yetkiyi de en iyi şekilde kullanmak için de mücadele edeceğiz. Bize düşen mücadelenin ve o yetkinin hakkını verebilmek. Geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye sayımızı 5’ten 8’e çıkarmıştık. Bugün önümüzdeki ilk seçimde milletvekili seçimleri olacak. Bu seçimlerde de diğer yerel seçimlerde göstermiş olduğumuz başarıyı burada daha da iyi bir şekilde göstererek daha iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz. Büyük bir yıkıma uğramış kentten, ülkeden bahsediyoruz. Ekonomik anlamında, sağlık anlamında yani birçok anlamda ve birçok alanda büyük yatırımlar yapılmış olmasına rağmen ne yazık ki işlemez bir sistem haline geldi. Bunu da artık yeniden gelişen Türkiye hayaliyle bu motivasyonun yaratılması gerekiyor. Ülkedeki ekonomik sıkıntıların altını dolduracak adımların atılması gerekiyor. Her alandaki sorunları bizler biliyoruz. Genel Başkanımız düzenli olarak yapılan çözüm önerilerini paylaşıyor. Çözümün paydaşı olarak göreve gelme zamanının geldiğine inanıyoruz. Eminim ilk seçimlerde CHP, hem Balıkesir’de hem de Türkiye’de milletvekili sayısını arttıracak. Bu iktidarın sonunda da 1 yıl içerisinde de birçok sorunun çözümü olduğunu da halkımız yaşamış ve görmüş olacak. Bu heyecanla biz seçimi bekliyoruz aslında. Bu süreç ne kadar hızlı geçer ve seçim erken olursa sorunları çözmeye talip olan kadrolar da göreve gelecek. Bu istekle çalışıyoruz. Eminim ki halkımızın yoğun bir desteğiyle iktidar olacağız.”

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ”

Su faturalarına yapılan zamlara da değinen Başkan Sarı, israfı önlemek için su faturalarına yüzde 300-400’lere varan bir zammın yapıldığını söyledi. Öte yandan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iflasın eşiğine geldiğini ve bunun faturası da halkın sırtına yüklendiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki arzu ettiğimiz düzeyde hizmet üretemiyor. Bu artık kenti kaybettirmeye kadar geldi. Yani bir şey kazandırmadığı gibi kentimiz de her geçen gün kaybediyor. Yakın zamanda biliyorsunuz su faturalarıyla ilgili yaşadığımız bir sıkıntı vardı. Düşünün ki bir büyükşehir belediye başkanının vizyonu su kaynaklarını korumak için suya zam yapmanın bir çözüm olduğuna inanıyor. Bu inancı doğrultusunda siyasetini yapıyor. Su faturaları yüzde 300-400’lere varan bir artış yaşandı. Buna gerekçe olarak da su tasarrufu gösterildi. Bu iş bilmezliktir, yönetim beceriksizliğidir. Sonuç itibariyle de bunun faturasını üreticimiz, köylümüz, çiftçimiz ödüyor. Kırsal mahallelerde yaşanan bu faiş su fiyat artışı aslında artık yönetilemeyen ve batırılmış, iflasın eşiğine gelmiş olan büyükşehrin kurtuluşunu halkın sırtına yükleyerek çözüm üretme çabasında olan bir yönetimi gösteriyor. Peki bu iflas ederken bu kadar kaynak zahit edilirken kentimiz hiçbir şey kazanmadı. Halkın sırtında borç yükünden ve bunun gibi ağır sorumluluklardan başka bir şey kalmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yücel Yılmaz ve ekibi tarafından geçmiş olduğumuz 3 yıllık süreç içerisinde herhangi bir şey kazandırılamadı. Sadece makyaja dayalı işler yapılıyor. Hiçbir sorunun çözümü bulunamadı. Kent onların döneminde kaybetmeye devam ediyor. En kısa zamanda da bu yetkiyi almak için biz de mücadelelerimize hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu kent artık basit güncel konularla tartışan değil, geleceğe ve ufka bakan büyük projeler hayal eden, kenti kalkındıracak, geliştirecek ve marka şehir söylemlerine gerçekten hayat buldurabilecek birileri tarafından yönetilmesi gerekiyor.”

 

“HALKIN KRİZ VE KAOS YAŞAYACAK

TAHAMMÜLÜ KALMADI”

Ülkede yaşanan her olayın kriz ve kaosla sonuçlandığını aktaran CHP İl Başkanı Serkan Sarı, vatandaşların artık kriz ve kaos yaşayacak tahammülü kalmadığını belirtti. CHP kadroları olarak en kısa zamanda yönetime gelerek halkı sıkıntıdan kurtaracaklarını belirten Başkan Sarı “Biz Balıkesir’de halkımızın zor bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Ekonomik anlamda ciddi bir buhran içerisinde. Her alanda faiş fiyat artışlarıyla beraber vatandaşın alım gücü çok aşağılara düşüyor. Geleceğe dair umutlarını yitirmiş bir toplumu görüyoruz. Ama umutsuzluğa kapılmamaları gerekiyor. CHP kadroları olarak bu sıkıntıları en kısa zamanda çözeceğiz. Yakın bir zamanda seçim olacağı beklentisindeyiz. Bu seçimde de bu kadrolar birikmiş olan sorunları çözmek üzere göreve gelecek ve hızlı bir şekilde sorunlara çözüm üreteceğiz. Tarlada çalışan emekçi kardeşimizin, çiftçimizin alnının terini alacağı günler gelecek. İşçi emekçimizin gelir seviyesinin, alım gücünün arttığı günleri hep birlikte inşa edeceğiz. Üreticimizin, emeklimizin, öğrencimizin sorunlarını hep birlikte çözüm üreteceğiz. Şuanda AKP iktidarı Türkiye’de yaşanan herhangi bir sorunu çözme kabiliyetini yitirmiş vaziyette. Yangın olur kontrol altına alamaz, sel olur engel olamaz. Bugün üniversiteler açıldı, öğrenciler sokaklarda ve parklarda yatıyor. Düşünün ki böyle büyük ve güçlü, bölgesinde lider bir ülke ama kendi öğrencisine bile sahip çıkacak ve barınma sorununu bile çözememiş bir hükümetten bahsediyoruz. Bu beceriksizlikleri artık birikimli ve donanımlı bir kadroyla bizler çözmek için bizler talibiz. Her yaşanılan kriz ve kaosla sonuçlanıyor. Bizim artık kriz ve kaos yaşayacak vaktimiz, bu halkın da tahammülü yok. Artık bu halkın huzur içerisinde geleceğe umutla bakan bir dönemi yaşamasını istiyoruz. Bunu da sağlamak için mücadele ediyoruz” dedi.

HABER: UMUT SAYAN

 

 

 

İttifaka yeni partinin katılması genel merkezin alacağı kararlar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü iktidarın karşısında olan demokrasiden, eşitlikten, adaletten, özgürlükten yana olan güçler haline dayalı olan parlamenter sistemi destekleyen siyasi partilerle bir arada olma çabası içerisinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Yeni partiler de bu ittifakın çatısı altına katılabilirler. Veya aynı tarafta siyaset yapan partiler olarak yolumuza devam edebiliriz.