Bugün Büyük Taarruz’un 99’ncu yıl dönümü. 30 Ağustos 1071’de Anadolu’yu vatan yapan Türk’ün bu kutrsal topraklarda sonsuza kadar yaşama iradesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

Öte yandan Balıkesir’deki 30 Ağustos tören ve etkinlikleri sabah saat 9.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. 09.30’da Valilik Kuvay-i Milli Salonunda tebriklerin kabulü gerçekleşecek. Saat 10.00 ise Kuvay-i Milliye Meydanında kutlama töreni yapılacak. 11.00 Ayvalık’taki yelken yarışlarının ardından 14.00’te Tren Garı arakasında başlayacak araç konvoyu gerçekleştirilecek. 19.30’da yapılacak yürüyüşün ardından saat 20.00’de Avlu Balıkesir’de Bakım Okulu Bölge Bando Komutanlığı Zafer Konseri dinlenecek. HABER: CENGİZ GÜNEŞ

 

 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK:

 “Her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek güç ve kahramanlığını tarihte bir daha belirleyen çok büyük bir eserdir. Bu eser Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu ulusu yaratan bir ulusun çocuğu, bir ordunun başkomutanı olduğum için sonsuza kadar mutlu ve bahtiyarım”