Burhaniye’de 3 gün süren Okullararası Bisiklet YıldızlarTürkiye Şampiyonası sona erdi. Yarışmada dereceye giren takımlara ödül verildi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, okullar arası Bisiklet Gençler Yıldızlar Türkiye Birinciliği Yarışmalarına ev sahipliği yaptı. Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile 40 ilden yüzlerce sporcu katıldı.

Burhaniye Ören Mahallesi’nde düzenlenen yarışlarda büyük heyecan yaşandı. Ayaklı kavşağından Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun startı ile başlayan yarışmalarda sporcular dereceye girebilmek için mücadele etti. Yarışma sonunda Türkiye şampiyonu, ikinci ve üçüncüleri, ferdi ve takım olarak belirlendi. Üç gün süren yarışların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Sporseverlerin, gençlerin ve Burhaniyeli vatandaşlarımızın sporculara olan ilgisi bizi çok mutlu etti. Her branşta olduğu gibi bisiklette de daha büyük başarıları yakalama noktasında önemli aşamaları kat ettik. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte bu branşı tabana yayılmasıyla bisikletteki madalyalarımızı artıracağız. Sporu tabana yayma konusundaki projelerimizi devam edecek. Yarışmalarda büyük mücadele veren takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyor, Ev sahipliği dolayısıyla Burhaniye ilçemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.