Bigadiç Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 7’incisi düzenlenen “Bigadiç Sünnet Şöleni” Hasan Pekdemir Parkı’nda gerçekleşti.

Şölende, Kaymakam Mehmet Halis Aydın, Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Belediye Başkanı İsmail Avcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ozan Balak, Jandarma Komutanı Teğmen Bulut Doğan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Angın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe ve protokol üyeleri tarafından sünnet çocuklarına birer çeyrek altın takılarak hediyeler verildi. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dua ile devam eden şölende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben konuşan Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bugün, geleneksel hale gelen toplu sünnet etkinliği için bir aradayız. Çocuklarımızla birlikte olmaktan, yüzlerindeki gülücüğü, gözlerindeki pırıltıyı görmekten dolayı çok mutluyuz. 27 çocuğumuzun ilk mürvetlerini görmüş olacağız buradaki şölenimizde rengarenk ortam bir başka güzel, coşkulu, sevgi dolu, umut dolu, gelecek vadeden bir ortam. İnşallah büyüdüklerinde başka mürvetlerini ailesi ile birlikte görmeyi Rabbim bizlere nasip eylesin. Geleceğimiz çocuklarımız için çok çalışıyoruz. Evlatlarımıza daha güzel bir Bigadiç bırakacağız. Onlar her şeyin en güzeline layık. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyor, ilçemizin kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyorum" dedi. 

Bigadiç Müftüsü Mehmet Uçmuş’un sünnet olan çocuklar için dua ettiği etkinliğe katılan aileler ise, bu etkinliğin her yıl düzenlendiğini ve bunun için de Belediye Başkanı İsmail Avcu’ya teşekkür ettiklerini söylediler. 

Sünnet şöleni, takı töreni, sünnet kınası, Halk Eğitim Merkezi ve Kayırlar Mahallesi Halk Oyunları gösterileri, sünnet eğlencesi ve müzik dinletisinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  

Düzenlenen sünnet şölenine; Kaymakam Mehmet Halis Aydın, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Belediye Başkanı İsmail Avcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ozan Balak, Jandarma Komutanı Teğmen Bulut Doğan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Angın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çok sayıda Bigadiç’li ve aileler katıldı. 

Bigadiç Belediyesi 7.Geleneksel Sünnet Şöleninde belediye tarafından sünnet kıyafetleri de alınan 27 çocuk, modern cerrahi yöntemlerle Devlet Hastanesinde ücretsiz olarak sünnet işlemlerini ücretsiz gerçekleştirdi.