Balıkesir’e sağlıklı içme suyu sağlamak için içme suyu depolarının yapım, bakım ve dezenfeksiyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ); yaşam kaynağı suyun sürdürülebilir hizmet anlayışıyla, etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla, merkez ve muhtelif mahallelerde içme suyu depolarında yapım, bakım ve dezenfeksiyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kuruluşundan bu yana toplamda 64 adet 41.950 metreküp hacimli yeni içme suyu deposunun yapımını tamamlayan BASKİ, kırsal mahallelerde toplamda 13 adet 21.220 metreküp hacimli yeni içme suyu deposunun inşaatına ise devam ediyor.

Ayrıca, 7 yılda toplam 12 adet Arsenik Arıtma Tesisi ve 114 adet arıtmalı çeşme yapımını da tamamlayan BASKİ, 50 adet arıtmalı çeşmenin yapımına da tam gaz sürdürüyor.

 

3 AYDA 600 ADET İÇMESUYU DEPOSU TEMİZLİĞİ VE DEZENFEKSİYONU YAPILDI

BASKİ sorumluluk sahası içinde yer alan 1.370 adet 297.750 metreküp hacimli içme suyu deposunun hem su kayıp kaçaklarını en aza indirmek, hem de iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle su kaynaklarının giderek azaldığı günümüzde su kaynağını korumak amacıyla; düzenli bakım, onarım ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirerek, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” gereğince depolarda senede 2 kez temizlik çalışmaları yapmakta.

İçmesuyu Depolarının Temizlik ve Dezenfeksiyonu İşi’’ kapsamında, 20 ilçede 5 ekip tarafından 1.241 adet içme suyu deposundan toplam 600 adet içme suyu deposunu temizleyerek, depoların dezenfeksiyonu tamamlandı. Ayrıca 641 adet içme suyu deposunun bakım ve dezenfeksiyon çalışmaları ise devam etmekte.

BASKİ Genel Müdürlüğünce, içme suyu depolarından şebekeye verilen suyun düzenli olarak klorlanabilmesi için otomatik klor dozaj pompaları aktif şekilde çalıştırılmakta. Bunların yanında BASKİ depolarda mekanik yenilemeden, manevra odalarına, dış cephelerden, yalıtım sistemlerine, fayans döşemesinden badanaya, depoları himaye altına alınarak tel örgüyle çevrelemeye kadar birçok yenileme çalışmaları yapmakta.

Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğünce musluklarından düzenli olarak bakiye klor ölçümleri ve bakteriyolojik ölçümler, alınan numune ve denetimler neticesinde; içme ve kullanma suyunun bakteriyolojik uygunluğu yüzde 95 olarak çıkmaktadır.

Son olarak BASKİ kentimizde yaşayan vatandaşlar için merkez ve ilçelerde yeterli ve sürekli suya kavuşmak için farklı altyapı ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarına devam etmekte.

HABER: ADEM KARANFİL