Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) “ağaç yaşken eğilir” düşüncesiyle suyun önemini anlamaları amacıyla öğrencilere 'Su Tasarrufunu' anlattı.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi” projesi kapsamında Sındırgı’nın Düvertepe mahallesindeki İlk ve Ortaokul öğrencilerine su tasarrufunu anlattı.

Projede görevli BASKİ personeli su tasarrufu ve çevre bilincini aşılamak amacıyla hazırladıkları programı slayt eşliğinde öğrencilere anlattı, ardından deneyler ile su tasarrufu uygulamalı olarak gösterildi.

 

GÜNAL: “SU HEM BİREYSEL HEM TOPLUMSAL ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”

Öte yandan su tasarrufu konusunda bir açıklama yapan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, gelecekte yaşanması muhtemel su sorunlarını önlemek için suyun her damlasına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Yaşamın her aşamasında, tarımda ve sanayide suyun vazgeçilmez bir kaynak olduğunun altını çizen BASKİ Müdürü İzzet Günal, Balıkesir’in en büyük avantajının kırsal mahalleler dahil şebekeye verilen suyun yüzde 95’inin insani tüketim amaçlı yönetmeliğine uygun içme suyu olduğunu belirtti.

BASKİ olarak sadece fatura kesen bir kurum olmadıklarını sağlıklı suyu vatandaşa ulaştırmak yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Günal, özellikle su tasarrufunun önemine dikkat çekti.