Balıkesir’de su tasarrufunun sağlanması ve suyun bilinçli kullanılması Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce (BASKİ) Altıeylül’ün Gökköy mahallesindeki ilkokul öğrencilerine 'Su Tasarrufunu' anlatıldı.

BASKİ, ‘10 Numara Şehrin 10 Numara Çocukları Projesi’ kapsamında Gökköy İlkokulu öğrencilerine su tasarrufunun önemini anlattı.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (BASKİ) ‘10 Numara Şehrin 10 Numara Çocukları Projesi’ kapsamında Gökköy İlkokulunda öğrencilere eğitmen Merve Türkden, Yasemin Hatice Uyanık ve Özgen Taş tarafından su ve çevre bilinci eğitimi verildi.

Projede görevli BASKİ personeli su tasarrufu ve çevre bilincini aşılamak amacıyla hazırladıkları programı slayt eşliğinde öğrencilere anlattı, ardından deneyler ile su tasarrufu uygulamalı olarak gösterildi.

Etkinlik sonrası BASKİ tarafından miniklere çeşitli hediyeler verildi.

 

SU HAYATIN KAYNAĞIDIR

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, öğrencilere verdikleri bu eğitimlerle genç yaşta suyun önemi ve su tasarrufu konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. “Su hayatın kaynağıdır” diyen Günal; “Yaşamak, temiz kalmak ve mikroplardan korunmak için suya ihtiyacımız var. Balıkesir’de yaşayan 1 milyon 350 bin insanımıza su altı yapımızla temiz ve kesintisiz su sağlıyoruz. Ancak su kaynaklarımız sınırsız değildir. Birçok noktada suyumuzun boş yere akıp gitmesinin önüne geçmeliyiz. Suyumuzu dikkatli ve ölçülü kullanmalıyız. Ne bir damla eksik ne bir damla fazla. Gereksiz tüketilen her damla su başka birisi için can suyu olabilir. Su varsa sağlık var hayat var. Bu nedenle su tasarrufu her zaman önceliğimiz olmalıdır” dedi.