Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 20 ilçenin muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlarla siyaset üstü bir duruşla el birliğiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Muhtarlarımız sayesinde vatandaşlara ulaşıyoruz. Hepimizin vazifesi milletin yalnız kalmamasıdır” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde Gala Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri MKYK üyesi Belgin Uygur, Mustafa Canbey, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve 20 ilçeden 1134 muhtar katıldı.

Muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtarların Balıkesir’deki yeri Balıkesir’in de Türkiye’deki yerinden bahsetti.

Muhtarların müsterih olmaları gerektiğini ve her birisinin kendilerine ilettiği sorunların hepsini bildiklerini ve ilgilendiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Muhtarlarımızdan mahallelerinde dezavantajlı birileri varsa bizlere bildirmesini istiyoruz. Sorunları, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımız halleder o halledemiyorsa kaymakamlıklarımız, Valiliğimiz halleder. Lütfen mahallelerinizdeki kapıların ardında yaşanan hayatlardan haberiniz olsun. Biz kendimizi bu konuda sorumlu hissediyoruz. Vazifemiz milletin yalnız kalmaması ve onlara destek olabilmemiz” dedi. 

 

“HER BİRİNİZLE GÖNLÜMÜZ BİR”

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü “Siyaset üstü bir duruşla el birliğiyle birlikte çok şey yapmak istiyoruz, planlarımız belli. Sizlerin desteğini almak sizlerin görüşlerini almak için arkadaşlarıma talimat verdim. Her bölgede muhtarlarımızla toplantılar yapacağız. Altını önemle çizdiğim konulardan bir tanesi de; beraber hareket ediyor olmanın bilinciyle bu kadar muhtarımıza bizim ortak paydada eşit ve doğru hizmet götürebilmemiz için sistemimizi iyi çalıştırmamız lazım.  Her birinizle gönlümüz bir. Samimi bir şekilde bütün arkadaşlarımızla beraber sizler ve halkımız için çalışıyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun iyi varsınız.”

 

“ADIMLARIMIZI BİRLİKTE ATMALIYIZ”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise törende yaptığı konuşmada; “Siz değerli muhtarlar hem belediyelerin hem de kaymakamlıkların hep birlikte bütün kamu kurumlarının mahallelerdeki temsilcilerisiniz. Dünya ölçeğinde baktığımızda muhtarlık kurumunun bizdeki işleyişi ile tamı tamına uyuşan başka bir model olmadığını görüyoruz. İlimizde en çok dikkat ettiğimi konulardan birisi de koordinasyondur. Çalışırken adımlarımızı birlikte atmalıyız. İlimizde, birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuz takdirde aşamayacağımız engel olmayacaktır” dedi.