Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) yeni üye katılımlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. BASİAD’ın ‘Vizyon Gecesi’nde 18 yeni üye katılırken üyelere hoş geldin plaketleri takdim edildi.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) yeni üyelerine üyelik plaketlerini vermek üzere ‘Vizyon Gecesi’ adı altında organizasyon gerçekleştirdi. Organizasyona Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki, Dernek Başkanları, Kamu Kurumlarının Yöneticileri ve çok sayıda BASİAD Üyesi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını BASİAD Başkanı Ümit Baysal yaptı. GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki’nin konuşmasının ardından Nesimi Fatinoğlu “Rusya-Ukrayna Savaşı ve Rusya ile ticaret konulu bir konuşma yaptı.

BASİAD Başkanı Ümit Baysal ise BASİAD’ın önümüzdeki günlerdeki izleyeceği yol haritası ve ülkeye değer katma yolculuğunda yürüttüğü proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Baysal; “Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile 24 ay süreli “İşletmelerde Değer Artışı” adlı projemizi yürütüyoruz. Bu projenin modüllerinden bir tanesi DİJİTALLEŞME. Projemiz kapsamında yine bu otelde; dün ve bugün olmak üzere 2 tam gün boyunca Dijital Olgunluk Eğitimi ve Dijital Strateji Atölyesi çalışmalarını proje katılımcılarımız ile birlikte gerçekleştirdik.

Dijitalleşme önümüzdeki günlerde BASİAD’ın yol haritasının temellerini teşkil edecektir. E-ticaret ve e-ihracatı gündemimize alıyoruz. BASİAD Olarak Dijital Seferberlik ilan ediyoruz.

Web 3.0, ve Metaverse gibi gelişmeler, bizim dijital kültüre daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor. BASİAD olarak bizlere düşen vizyon; geleceğin üzerine inşa edileceği blockchain uygulamalarının Balıkesir’de farkındalığını arttırarak konu üzerinde çalışmalar yapmaktır.  Dijital Vizyonumuzun Balıkesir’e değer katmaya başladığı adımları tüm üyelerimiz ile birlikte atacağız ve birlikte şahitlik edeceğiz.

Önem verdiğimiz bir diğer konu ise iklim değişikliğine uyum sürecidir. Avrupa Birliğinin İklim Değişikliğine Uyum hibe programı çağrısı doğrultusunda; Balıkesir Tarımının İklim Değişikliğine uyumu üzerine 110 Bin Euro bütçeli projemiz ön başvuru sürecini geçen Balıkesir il genelindeki tek proje oldu. Bu günlerde tam başvuru için hazırlanıyoruz. Bunu da işbirliği yapabileceğimiz Balıkesir kuruluşları ile hem ortaklık kültürüne katkı, hem de Balıkesir ve ülke için değer katma anlamında proje çalışmalarını çoğaltma isteği ile yapıyoruz. Amacımız proje bazlı faaliyetleri çok ortaklı yaparak ürettiğimiz değeri çok daha yukarılara taşımaktır.  Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken bizlere güç katacak olan üyelerimizin aramıza katılımlardan çalışmalarımıza katkı alma aşamasındaki ümidimiz ve beklentimiz üst seviyededir. “ dedi.

Öte yandan yapılan tören ile BASİAD ailesine katılan yeni üye ve firmalar şu şekilde;

AHMET ERYILMAZ, GÖKHAN ALTINTAŞ, BUSE TELLİOĞLU ALTINDİŞ, AYDENİZ ET VE HAYVANCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ., SAMET VATANSEVER, BALIKESİR OĞUZHAN OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ., HASBİ GÜRCAN

ORKUN CELASİN, ERDOĞANLAR TORNA MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ., BURCU ÖZER, HCC MADEN MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ., TUBA KALAN, ERDEM OLÇUM, SONAY KUTANİS, BALIKESİR AYMAN MATBAA SAN. VE TİC.  LTD. ŞTİ., BETÜL YİĞİT, EVREN EVİRGEN, DERİCİOĞULLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.