İş dünyasının farkındalığını, özel sektörün koordinasyon gücünü artırmak ve kriz yönetimini stratejik olarak ele almak için bir yol haritası belirlemek üzere bir proje başlatacaklarını söyleyen BASİAD Başkanı Ümit Baysal sivil toplum kuruluşlarının ve Balıkesirli şirketlerin bu projeye katılım sağlamalarını istedi.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD), STK ve ilgili sektör temsilcilerinin katılımı ile oluşturacağı çalışma grubu aracılığı ile bir dizi Balıkesir Deprem Özel Sektör Hazırlık ve Koordinasyon çalışması düzenleyecek.

Deprem açısından kritik öneme sahip ulaştırma ve lojistik, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri, finans ve sigorta ile gıda ve tarım sektörlerinden önde gelen şirketlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek çalış tayların ardından, “Balıkesir Depremi Senaryosu İş Dünyası Hazırlık Raporu” yayımlanacak.

Konu ilgili açıklama yapan BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “Geçmişte yaşadığımız depremlerin acısı hala içimizdeyken, son dönemlerde arka arkaya yaşadığımız ve ciddi can ve ekonomik kayıplara yol açan deprem, yangın, sel gibi felaketler afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu vesile ile son dönemde yaşanan yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, felaketlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. BASİAD Olası Balıkesir depremine karşı iş dünyasının farkındalığını artırmak, özel sektörün koordinasyon gücünü artırmak ve kriz yönetimini stratejik olarak ele almak için bir yol haritası belirlemek üzere bir proje başlatacaktır. Öncelikle depremler açısından kritik öneme sahip ulaştırma ve lojistik, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri, finans ve sigorta ve gıda ve tarım sektörlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek çalıştaylara önde gelen sektör şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılım sağlamasını bekliyoruz” dedi.HABER: SONER KANBER