Burhan Erdayı Ortaokulu öğrencileri Balıkesir Altıeylül ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması’nda birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Balıkesir Altıeylül ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması’ Abdülhamit Han Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplam 33 ortaokulun katıldığı bilgi yarışmasına, kura ile oluşturulan 9 ayrı gurup yarıştı. Her turda 20 soru ve 6 yedek soru olan yarışmada, yarı finale kalan 9 okul arasından Burhan Erdayı Ortaokulu 1’nci olarak şampiyon oldu.

 

TAM BİR PROJE OKULU

Öte yandan 16. TÜBİTAK  “Ortaokul öğrencileri araştırma Projeleri” Bursa Bölge Yarışmasında Burhan Erdayı ortaokulu, Balıkesir’i 3 farklı alanda 3 projeyle temsil etti.  Yaptıkları bilimsel çalışmalarla 4 gün boyunca stant açıp, jüri sunumlarını başarıyla gerçekleştiren öğrenciler en fazla proje ile bölgede seçilen devlet okulu oldu.

Burhan Erdayı Ortaokulu Müdürü Yakup İlhan; “Öğrencilerimizin  spor dalında  da aldığı ciddi  dereceler ve henüz sonuçlanmamış yarışmalarımız var, öğrencilerimizin bu yarışmalardan da  başarı elde edeceğini düşünüyorum, onları yetiştiren öğretmenlerimiz başta olarak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.’’ dedi.