Balıkesir’de Altıeylül ilçesine bağlı Gökköy İlkokulu’nun BİGEP kapsamında başlattığı “Başarının Sırrı Sağlıkta” projesi tüm hızıyla sürüyor.

Gökköy İlkokulu’nun Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) sorumlu öğretmeni Ceyda Toprak, nezaretinde yürüttüğü ‘Başarımın Sırrı Sağlıkta’ projesiyle teknolojiyi doğru kullanan, spor yapan sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Projeye katılan öğrenciler satranç, kodlama ve zeka oyunları gibi etkinlikler ile bir arada kaynaşmaları yanı sıra geleceğin en büyük tehlikelerinden birisi olan obeziteden uzak kalmaları sağlanıyor. Projede öğrencilerin ayrıca haftada bir gün spor yaparak zinde kalmaları sağlanıyor.

Yine haftanın belirli günlerinde öğrencilere paketli gıdaların içerisindeki maddeler ve vücuda verdiği zararlar anlatılarak meyve günü yapılarak öğrencilerin meyve yeme alışkanlığı kazandırılıyor.

Proje kapsamında ayrıca öğrencilerin teknolojiyi doğru kullanmaları amacıyla EBA’nın kullanımı arttırılarak en çok EBA kullanan öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendiriliyor.HABER: SONER KANBER