Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından il ocak binası önünde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde çok sayıda vatandaş hep birlikte oruç açtı.

Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği önceki akşam gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği iftar yemeği yoğun ilgi gördü.

Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Çalışkan iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada; “Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın “Ülkü Ocakları yardım yapmaz elindekini paylaşır” sözlerini ülkücü  hareket olarak kendimize düstur edindik. Bu fikir doğrultusunda Balıkesir il merkezi ve 12 ilçemizde aktif faaliyette bulunan ilçe ocağımızda Ramazan ayı boyunca yardım kolisi dağıtımlarımız sürecek” dedi.

Pandemi döneminde aktif bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Çalışkan; sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Balıkesir Ülkü Ocakları olarak pandemi dönemi koşulları gereği sokak iftarları düzenleyememiş olmanın burukluğunu içimizde taşıdık. Fakat Allah bizleri boş durmaktan uzak etti ve onlarca hanede yüzlerce kişiye Ramazan boyunca iftarlık sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik ve elimizden geldiğince o dönemin koşullarında yaşlı, hamile vs. olması sebebiyle evinden çıkamayan kişiler için market, eczane, bebek maması ihtiyaçları ve hatta hastaneye ulaşım gibi hususlarda halkımıza hizmet ettik.

Bu sene pandemi sürecinin bitmesi ile birlikte daha önceki yıllarda da düzenlemiş olduğumuz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz sokak iftarlarımızı da Balıkesirli hemşehrilerimiz ile birlikte her gün beraber orucumuzu açıyoruz. Allah bizlere yeniden halkımızla bir arada olmayı nasip etti, il ocak binamız önünde işte bu sene çok sayıda hemşehrimiz ile birlikteyiz, Ülkücüler olarak bizler bu millete hizmet etmekten onur duyuyoruz. Tüm Balıkesirli hemşehrilerimizi iftar soframıza bekleriz” dedi

CENGİZ GÜNEŞ