Balıkesir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının hak ve hukuk arayışlarında her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Balıkesir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, sendikaya başkanlık yaptığı hizmet dönemi içindeki çalışmaları, sağlık çalışanlarının beklentileri ve istekleri yanı sıra Memur-Sen’den kaynaklı kamu çalışanlarının yaşadığı hak kayıplarını DEMOKRAT Gazetesine anlattı.

Balıkesir Türk Sağlık Sen Şube’sinin 20 Kasım 2021 Cumartesi günü yapılacak seçimli olağan genel kurulunda yeniden göreve talip olduğunu belirten Başkan Musa Bilal; göreve geldiği ilk günden buyana sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiklerini hak arayışları sırasında hem çalışanı hem devleti mağdur etmeden olması gerekenleri dile getirdiklerini söyledi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ İLE SENDİKAL BİLİNCİ

BALIKESİR’E YERLEŞTİRDİK”

Başkan Bilal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz sendika olarak saçma sapan uygulamaların her zaman karşısında olduk. Gerek sizlerin aracılığıyla gerek sosyal medya gerekse yöneticilerin aracılığıyla sendikal mücadelemizi verdik.

Balıkesir’deki en büyük kazanıcımız bana göre korkan sağlık çalışanları “Benim bir mağduriyetim var diyen sağlıkçılar arkalarında duracak gerçek anlamda bir sendika başkanına kavuştular” buda en büyük kazanç oldu. Biz çalışmalarımız ile sendikal bilinci Balıkesir’e yerleştirdik.

Daha önce hastanelerde acile hizmet veren birimlerde yüzde 50 nöbet artırımlarını kazandıran Türkiye’de ilk şubeyiz. Bu bir örnek. Kimse bunu mahkemeye taşımadı biz taşıdık ve kazandık.

Sendikamızın yapısı üye haklarını korumak olduğu kadar ülke, devlet ve milletimizin çıkarlarını korumak gibi bir görev ve misyonumuz var.

Böyle bir misyona örnek olaraktan Atatürk Şehir Hastanesinde 49-50 kişiye özellikli birimde çalışmayıp, özellikli birimde çalışıyor gösterilmeleri ve karşı sendikanın üye ve temsilcilerinin organize etmesini soruşturma açtırarak ve geri rücu edilmesini sağladık.

Devletti haksız yere zarara uğratma noktasında da gereken hassasiyeti gösterdik. Bununla ilgili yöneticilerle de boğuştuk. Bugün geldiğimiz noktada Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde böyle bir durumun olmadığını görüyoruz” dedi.

 

KAMU ÇALIŞANLARI MAĞDUR!

Sendikacılığın temelinde toplu sözleşme olduğunu hatırlatan Başkan Musa Bilal, genel merkez nezlinde yürütülen bu çalışmalarda karşı sendika Memur-Sen’in hükümetle yaptığı anlaşmalara bakıldığında kamu çalışanlarının haklarını alamadıkları ifade etti.

Başkan Bilal; “Geçmişte Türkiye Kamu-Sen memur zam artışlarında yüzde 2016 artış yaptı. Kamu-Sen’in etkili olduğu yıllarda. Şimdi Memur-Sen’in bağlı olduğu konfederasyonun imzaladığı son 5 sözleşmeye bakıldığında ise memur maaş zam artışları toplamda yüzde 110. Her devlet memuru zarar uğratılmıştır.

Son toplu sözleşmede yine tam bir hüsran. Türkiye Kamu-Sen’i davet ettiler ‘hükümete karşı yanlı kalıyoruz birlikte mücadele verelim dediler’ bu süreci birlikte götürelim derken bir günde 21-22 maddede anlaşıp ertesi günde o anlaşılan maddeleri de etkisiz kılarak toplu sözleşmeyi imzalaması yetkisi olduğundan dolayı imzaladılar kamu çalışanları yine zarar uğratıldı. En iyi kazanım diye bahsettikleri toplu sözleşme dayanışma aidatı altında miktarı arttırıldı.

Bunu da broşürlerinde bizim sendikamıza üye olanlar bu parayı alacak diye yayınladılar. Oysa ki kamu oyunu yanıltını bir sendika görüntüsü karşımızda var ki bu tüm kamu çalışanları alabiliyor. Yani sendikalara üye olan herkes alabiliyor. Yüzde 1’e tekamül etmeyen sendikalar hariç” dedi.

 

PANDEMİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ÇOK ZORLADI

Sağlıkta yaşanan şiddet yanında hak kayıpları yaşayan sağlık çalışanlarının diğer bir yandan pandemi ile mücadele ettiğini söyleyen Balıkesir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, salgının kahramanlarının özveri ile çalışan sağlık çalışanları olduğunu söyledi.

Başkan Bilal; sözlerini şu şekilde tamamladı; “İlimizde 4-5 sağlık çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti.  Kamuda özellikle sağlık çalışanları bu dönemde taşın altına elini koyarken para ödemeleri ise aksadı. Belediyelerin sağlık çalışanlarına yardımları oldu. Keşke bu yardımları memur-senin üyelerine dağıttırmasaydı. Bu konu bizi üzdü.

Tüm bunların yanında sağlık alanında sözleşmeyi yönetici diye bir şey var.  Sözleşmeyi yöneticinin çok vasfı olması gerekmiyor. Yeter ki sendika önersin siyaset kabul etsin bunlar yönetici oluyor. Bunların 657’ye göre işlem görmedikleri için bunlarda sadece puan düşüyor. Ben şehrimizde puanı düşüp de yöneticilikten alınan da görmedim. 

Biz sendika olarak her zaman haklının ve mağdur olanın yanında olduk. Sağlık çalışanları ve kamu çalışanlarının hak arayışlarımız her zaman sürecektir” dedi.

 

ÖZEL HABER: CENGİZ GÜNEŞ