Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusunun desteklenmesi halinde üretici için cazip hale geleceğini tüketicinin ise bu sayede güvenli gıdaya ulaşacağını iddia etti.

Balıkesir Ticaret Borsası YöneticileriTarım Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile bir araya geldi. Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çatal, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çetin, N. Murat Ocak yanı sıra Balıkesir Vali Hasan Şıldak ve Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Adil Çelik, Mustafa Canbey ve Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan’ın da katıldığı toplantıda Coğrafi İşaret Vizyonunda Kuzu Etinin Desteklenmesi Modeli Projesi, Tarım Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’ye anlatıldı.

BAŞKAN ERDOĞMUŞ:GÜVENLİ GIDA TAKİP SİSTEMİ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

Borsa Başkanı Ersin Erdoğmuş burada yaptığı konuşmada güvenli gıda takip sisteminin önemine dikkat çekti.

2018 yılında Balıkesir Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret alınarak tescillenen Balıkesir Kuzu Eti Projesi çerçevesinde Güvenli Gıda Takip Sistemi kuruluş çalışmalarının tamamlanması sonrası Balıkesirli Kuzu Üreticilerinin sisteme dahil edilmesini ve cazip hale getirmek için Bakan Yardımcısı Işıkgece’den katkı ve destek isteyen Erdoğmuş; “Güvenli Gıda Takip Sistemi’nin devreye alınmasıyla Balıkesir’de kuzu üreticilerinin sayısının artması ve mevcut işletmelerde kapasitenin artırılması ve nihai tüketicinin güvenli gıdaya ulaşması amacımızdır” dedi.