Şehrin iki yakasını birbirine bağlayan bu köprü artık Büyükşehir olan Balıkesir’e yetmediği gibi yakışmıyor da. Özellikle sabahları ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunluğun oluştuğu Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önündeki yaklaşık 5 mahalleyi şehre bağlayan köprü hem yaya hem araç trafiği için acilen büyütülmeli.

Bahçelievler Mahallesi ve çarşı merkezini birbirine bağlayan köprüde yoğun araç ve yaya trafiği ulaşımı olumsuz etkiliyor. Daha önce belediyenin bir proje hazırladığı iddia edilen köprünün daha sonra proje ödeneği başka bir çalışmaya kaydırıldığı konuşuluyor.

Köprü sıkıntısının mahallesi için önemli bir sorun olduğunu söyleyen Bahçelievler Muhtarı Hidayet Ersözgil; “Bu köprü yaklaşık olarak 5-6 mahallenin araç ve yaya geçişini sağlıyor. Köprünün genişletilerek yayaların ve araçların daha rahat geçebilecekleri bir hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

“UMURSANMAK İSTİYORUZ”

Balıkesir Bahçelievler muhtarlığı yapan Hidayet Ersözgil Bahçelievler ve çarşıyı birbirine bağlayan köprü hakkında şöyle konuştu: “Bu köprü ile İsmail Ok zamanından beridir uğraşıyorum ancak o zamanlarda bütçe yetersizliğinden dolayı köprü için herhangi bir çalışma yapılamadı. Biz köprünün yıkılıp tekrardan yapılmasını istemiyoruz sadece köprünün yayaların daha rahat geçebileceği bir şekle getirilmesini istiyoruz. Bu sayede kenarda bulunan kaldırımlar kaldırılarak araçlar içinde daha geniş bir yol olmuş olur. Kenarına yapılacak demir veya farklı bir malzeme ile yayaların geçeceği bir geçiş istiyoruz. Bu isteklerimi gerekli kurumlara aktardık fakat geri dönüş alamadık. Bu köprü yaklaşık olarak 5-6 mahallenin araç ve yaya geçişini sağlıyor.

Akşam vakitlerinde, iş çıkış saatlerinde yoğun bir trafik oluşuyor. Aynı zamanda yaya yoğunluğu da bu saatlerde çok oluyor. Stadyum önünde önemli gün ve haftaların törenleri yapılıyor. Bayram törenleri meydanlarda yapılır. Sokak arasında, cadde üzerinde bayram kutlanılmaz. Trafik felç oluyor.

Benim yazdığım dilekçeye bir karşılık gelmedi bunun sebebini ise tek kelime ile umursamamaktan geliyor.

Muhtarların sorunları yaşadıkları mahallelerin sorunlardır. Yerel yöneticilerin sorunları bizlerden dinleyerek hep birlikte çözüme kavuşturmalıyız.

Bu köprü içinde en kısa zamanda bir çözüm bulunmasını halkta istiyor. Bunu da göz önünde bulanarak bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bende buradan yetkilere rica ediyorum.” ÖZEL HABER: AYDIN ENES ERBAŞI