Dört yıllık görev süresinin ardından, İzmir'in Konak ilçesine tayini çıkan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Çamlık, Paşa Limanı Restaurant'ta Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından onuruna düzenlenen veda yemeğinde kentin yöneticileriyle bir araya geldi.

Duygulu anların yaşandığı geceye; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan'ın yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık İlçe Sağlık Müdürü Kevser Uyan, Ayvalık Belediyesi meclis üyeleri, Ayvalık mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları, gaziler, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin’in ev sahipliğinde gerçekleşen geceye; Kaymakam Görgülüarslan’ın eşi Nihal Görgülüarslan da eşlik etti.

Önceki dönem Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçede görev yapan daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, meslek odalarıyla siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve basın mensuplarının katıldığı gecede; Belediye Başkanı Mesut Ergin Kaymakam Görgülüarslan’a ilçede yapmış olduğu hizmetler için tarihi bir Ayvalık fotoğrafı hediye etti.

Başkan Ergin yaptığı konuşmada, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın görevi süresi boyunca devletin soğuk yüzünü değil, her zaman sıcak ve babacan yüzünü Ayvalık halkına gösterdiğini vurgulayarak, “Kaymakamımızın tayini İzmir’e çıktığı gece, sosyal medyada Ayvalık halkının büyük üzüntüsü yapılan paylaşımlar ve yorumlarla dile getirilmişti. Ben daha öncede pek çok kaymakam ile birlikte çalışmıştım ama Gökhan Bey’in farklı bir insan olduğunu da ben her zaman dile getirdim. Üzüntülüyüz ama inanıyorum ki, bir dost edindik. Tüm Ayvalık halkı olarak bu dostluğu devam ettireceğimize inanıyorum. Kendisine şahsım ve Ayvalık halkı adına ilçemize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gökhan Bey ile gün geldi çok mutlu anlarımız oldu. Gün geldi hüzünlü olaylar yaşadık. Ama bu hüzünlü anlarda bile yaklaşımı ve çözüm önerileriyle bize her zaman kolaylık sağlamıştı. Allah yolunu açık etsin. Ayağına taş değdirmesin. Gittiği yerde de bizleri unutmasın” diye konuştu.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ise yaptığı anlamlı konuşmada, geceyi düzenleyen başta Belediye Başkanı Mesut Ergin olmak üzere emeği geçen ve geceye katılarak ailesini onurlandıran herkese teşekkür ederek, “Bu konuşma bir gün olacaktı. Ben Ayvalık’ta göreve geldiğim günden beri birçok arkadaşımın veda gecelerine katılırken, ‘Bir gün bizimkisi nasıl olacak?’ diye düşünüyordum. O da bugünmüş. Ben Ayvalık’ta 4 yıl görev yaptım. Güzel hatıralarla aranızdan ayrılıyorum. Bu kenti ve sizleri gerçekten çok sevdim. Bana, eşime ve çocuğuma göstermiş olduğunuz özene, ilgiye ve desteğe can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU ŞEHİR HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”