Avlu Balıkesir’de ikinci etapta dükkanlar kiraya çıkıyor. Kentin en önemli yaşam merkezlerinden biri olan Avlu Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yer almak isteyen işletmeler bu fırsatı kaçırmayın.

Avlu'nun ikinci etabı hizmete açılmaya hazırlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dükkanların kiralanması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Kent merkezine değer katan açık ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Balıkesir Avlu Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki ikinci etaptaki dükkanların kiralaması için talepler toplanmaya başlandı. Talep toplamada son başvuru tarihi 15 Eylül 2021 Çarşamba olarak belirlendi.  

 

İKİNCİ ETAPTA AÇILACAK DÜKKANLARA HALK KARAR VERECEK

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Avlu’da yaptığı bir çalışma ile ikinci etapta yer alacak mağazaları vatandaşlara sordu. Çalışmadan elde edilecek neticelere göre kiralanacak dükkanlara gelmesi planlanan işletmeler vatandaşların talebine göre oluşturulacak.

Açık hava konsepti ile engelli ve çocuklu aile müşterilerine kolay hareket etme imkanı sağlayan Avlu Balıkesir aynı zamanda ticari alanları, çim amfileri, fuar ve kongre merkezi, çocuk köyü, gölet ve spor alanları ve yeşil alanları ile Türkiye’nin örnek projelerinden birisi.  

Diğer AVM’lerin aksine açılış ve kapanış saat sınırlaması bulunmayan Avlu Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 240 bin metrekare toplam açık alan, 20 bin 350 metrekare kullanılabilir ticari alan toplam 74 ticari bina, 1 etap 20 adet ve 2.etap 54 adet kiralanacak mağaza, 3 bin metrekare kongre kültür merkezi, 6 bin metrekare kapalı alan çocuk kötü ve çocuk oyun parkları, spor ve yürüyüş parkuru bin 850 metrekare tartan Pist, açık hava amfi konser alanı ve geniş rekreasyon alanları bulunmakta.

Yine ikinci etapta bulunan projeleri tamamlanan zipline ve kaykay skate park projeleri ise kısa süre sonra hizmete açılacak.

Kentin ihtiyaç duyulan sosyal, kültürel ve ticari etkinlik merkezi olan Avlu Balıkesir’de yer almak isteyen işletmeler bu fırsatı kaçırmayıp talep başvurularını yapabilirler. HABER: İLKAN TOPRAK