Bigadiç İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu arıcılık kursunu tamamlayan Çağış kırsal mahallesindeki arı yetiştiricileri düzenlenen törenle belgeleri aldı.

Bigadiç İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin bünyesinde açılan ve Çağış Mahallesi El Ele Derneği’nin öncülük ettiğiarıcılık kursuna katılan Çağış Mahallesi yetiştiricileri 72 saat süren eğitimin ardından kursu tamamladılar. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere geçtiğimiz gün Bigadiç ilçesi Çağış mahallesinde düzenlenen törenle arıcılık belgeleri verildi.

Törene katılan Bigadiç İlçe Halk Eğitim Müdürü Recep Saylak, daha önce de Çağış mahallesinde kadınlara yönelik giyim ve dikiş kursu düzenlediklerini belirtti. Müdür Saylak, Bigadiç ilçesindeki 80 mahallede en az 1 kurs açmayı hedeflediklerini ve şuana kadar 27 tanesini başardıklarını anlatarak şöyle devam etti: “Halk Eğitim Merkezi olarak bizim vatandaşlarımızın doğumdan ölüme her zaman, her yerde, herkes için eğitim için varız biz. Halk Eğitim Merkezleri genelde yetişkin eğitimi olarak bilinir. Ama bu durum öyle değildir. Biz doğumdan ölüme bütün vatandaşların her türlü eğitimine katkı sağlamak için varız. Bir annenin çocuğuna nasıl bakacağından tutun da bir çobanın sürüsünü nasıl yöneteceğine kadar toplamda 17 alanda 3 bin 700 adet kursumuz var. Bu kurslarımızdan bir tanesi de arıcılık kursu. Daha önceden Çağış mahallemizde biz kadınlarımıza da giyim ve dikiş kursu açmıştık. Onu da başarıyla tamamladık. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün ve Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni bir projesi var: ‘Hayat Boyu Öğrenen Mahalle’. Bu proje kapsamında Bigadiç ilçemizdeki 80 mahallede en az 1 adet kurs açma hedefimiz vardı. Bu hedefimizin 27 tanesini başardık. Çağış mahallesi de kurslarımıza ilgi gösterdi. Böylelikle de bu mahallede 2’nci kursumuzu bitirmiş olduk.”

 

“ARI OLMAZSA ÜRETİM DURUR”

Arıcılığın memleket için önemli bir sektör olduğunu anlatan İlçe Halk Eğitim Müdürü Recep Saylak, bitkilerin üremesini ve çoğalmasını arıların sağladığını belirterek “Arı olmazsa üretim durur” dedi. Çağış mahallesinde de arı yetiştiriciliğine yönelik açılan kurs ile ilgili konuşan Müdür Recep Saylak: “Arıcılık memleketimiz için önemli bir sektör. Çünkü arı olmazsa üretim durur. Polenleme ve ağaçların, çimenlerin, çiçeklerin tamamıyla üremesini ve çoğalmasını sağlayan arıcılıktır. Arıcılığı sadece yediğimiz baldan biliriz ama aslında daha çok işlevi vardır. Bigadiç ve özellikle de Çağış mahallesi arıcılık konusunda iyi yetiştiricilerdir. Balın aroması ve kalitesi, üretim şekliyle bilinçli üreticilerdir. Ama biz kursumuz sayesinde eksik kalan yerleri eğiticilerimiz sayesinde tamamlamaya çalıştılar. Biz Bigadiç Halk Eğitim olarak sizlerin her zaman ihtiyaçlarınız konusunda göreve hazırız. Hangi konuda olursa olsun her zaman yanındayız. Arıcılık önemli. Çağış mahallemiz de bu işi en iyi şekilde yapıyor. İnşallah bu eğitimden sonra Çağış’ta üretilen balın kalitesi artarak daha iyi ürünler yetiştirileceğini düşünüyorum. Memleketimiz için özellikle de Çağış mahallemiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben buradan belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Çağış Mahalle Muhtarı Recep Kof, Çağış Mahallesi El Ele Derneği Başkanı Ertuğrul Koç, Bigadiç İlçe Halk Eğitim Müdürü Recep Saylak ve arıcılık kurslarını veren Özcan Genç’in katıldığı törende arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.HABER: CENGİZ GÜNEŞ