Yatırımcının gözdesi ‘sarı kız’ bir süredir düşüşte. Halen gramı 480-500 TL olan altının önümüzdeki ay sonuna kadar yükseliş trendine geçmesi bekleniyor. Balıkesirli kuyumcular altının yatırımcısını hiçbir zaman üzmediğini söyleyerek yatırım yapmak isteyenleri altın almaya davet ettiler.

Yatırımcısını hiçbir zaman üzmeyen uzun vadede karlı bir yatırım aracı olan altın bir süredir düşüşte. Altının şuanda gramı 480-500 TL civarlarında seyrettiğini aktaran kuyumcular altında ciddi bir yükseliş beklediklerini aktardılar. Şuanda gurbetçi vatandaşlar ve düğün sezonunun olması sebebiyle altın piyasasının hareketli olduğunu vurgulayan Balıkesirli kuyumcular, Eylül sonu itibariyle altının gramının 600 TL’ye kadar ulaşmasını bekliyorlar. Balıkesir’in tanınmış kuyumcularından Bülent Kuyumculuk’un sahibi Kantarlıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamalarda altının uzun bir süredir aynı fiyatlarda olduğunu belirterek ufak bir hareketlilikte altının fırlama yapacağını söyledi. Kuyumcu Bülent Kantarlıoğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Altın geçen seneden beri 1.700-1.800 dolar fiyatlarında dolaşıyor. Şuanda altın son bir yıldır en düşük seviyelerinde. Ons bazından bakarsak altın geçtiğimiz hafta 1.800 dolarları gördü. Son bir yıla bakacak olursak da 1.970 dolara kadar yükseldi. Türkiye’de de döviz azalmadığına göre ileride altının fiyatının artacağını görebiliyoruz. Yani altın her zaman değerini koruyacak. Altın uzun vadede yatırım aracıdır. Ben bugün altın alayım yarın satarım derseniz değerini koruyamaz ve zarar edersiniz. Vatandaşlarımız şuanda altını alabilirler. Çünkü altın geçen seneden beri aynı fiyatta duruyor. Daha da aşağı inemediğine göre altının fiyatı şuan ki konumu taban fiyatı gibi oluyor. Demek ki altın en ufak bir harekete fırlama yapacak gibi gözüküyor.”

ALTINI SATARKEN ÜZÜLMEYİN

Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların özellikle altınlarını güvendiği kuyumcudan almalarını söyleyen Bülent Kantarlıoğlu, ayarı bozuk altının insanı üzeceğini söyledi. Bülent Kantarlıoğlu: “Vatandaşlarımız güvendiği kuyumcudan alışveriş yapsınlar. Vatandaşlar da altını ucuz diye alıyor, saklıyor. İhtiyacı olduğunda altını satmak istiyor ancak kuyumcuya gittiğinde o altının ayarının bozuk olduğunu öğreniyor. Bu gibi sebeplerden ötürü altın alınacağı zaman güvendiği bir kuyumcudan alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ALTIN YÜKSELİŞE GEÇECEK”

Düğün piyasasının kapanması ve gurbetçi vatandaşların gitmesiyle altındaki hareketliliğin azalacağını aktaran Kuyumcu Mustafa’nın sahibi Hüseyin Turan, altının Eylül ayı sonlarına doğru 600 liralara ulaşmasını beklediğini söyledi. Altının yükselişe geçeceğini belirten Hüseyin Turan: “Şuanda gurbetçi vatandaşlarımızın da burada olmasından dolayı altın şuanda biraz yatay seyrediyor. Altın biraz daha geri gelebilir ama daha sonra Eylül sonunda doğru gramının 550-600 liralara kadar yükseleceği söyleniyor. Şuanda altın uzun vadede alınabilir. Altın zaten orta ve uzun vadede karlıdır. Şuanda piyasanın oturmuşluğu var. Düğün yapacaksan altın alınır, uzun vadede yatırım yapacaksan alınır ama kısa vade için altın alınmaz. Şuanda ekonomi bunu gösteriyor. Şuanda gurbetçilerin olması ve düğünlerin olması sebebiyle altın piyasası hareketli. Ama gurbetçi vatandaşlar gittikten sonra, piyasa durulduktan sonra altın tekrardan yükselişe geçecek. Yükselişe geçene kadar da altında gerilemeler olabilir” dedi.

KIRILMA OLURSA ALTIN YÜKSELİR

Altında gerileme beklediğini ancak olmadığını belirten Tolga Kuyumculuk sahibi Emre Tolga, altında kırılma olursa yükseliş olacağını söyledi. Kuyumcu Emre Tolga: “Altının gramı 500 lira civarında gidiyordu. Biraz gerileme oldu ve 480 liralara kadar düştü. Ama altın tekrardan toparladı. Altının tekrardan yükselmesini bekliyoruz. Ben şahsi olarak altının biraz daha gerilemesini bekliyordum ancak barajı kıramadığı için tekrar yükselmesini bekliyorum. Uzun vadede en iyi yatırım aracı altın. Düğün sezonunun açık olmasından dolayı alımlar mevcut. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız altına yoğun ilgi gösteriyor. Bu yüzden de piyasalarda bir hareketlilik var” ifadelerini kullandı.