Balıkesir'in; İstanbul, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'ı kapsayan, ulaşım altyapısıyla birbirine entegre olmuş Altın Çember'in kalbinde yer alan Balıkesir OSB yatırımcının ortak noktası haline geldi.

Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye başlayan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Köy, Liman ve merkezdeki Gümrük kapısının resmi olarak açılmasının ardından yerli ve yabancı yatırımcının tercihi haline geldi.

 

BALIKESİR'İN GELECEĞİ PARLAK

Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, OSB’nin büyümesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, amaçlarının Balıkesir sanayisini kalkındırmak, büyütmek daha verimli hale getirmek olduğunu söyledi.

OSB’deki yatırım ve istihdamı arttırmak istediklerini söyleyen Bekki, üzerinde 143 fabrikanın üretimde olduğu Balıkesir Sanayi Bölgesi’nde halen yaklaşık 15 bin kişi istihdam edildiğini belirtti.

Bekki, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Balıkesir Sanayi Bölgesi’nin 760 hektar büyüklüğündeki genişleme süreci 3 etap halinde planlanmıştır. 156 hektar büyüklüğündeki 1. etap alanın kamulaştırılması yapılmış ve altyapı inşaatı 01 Mart 2021 tarihinde başlamıştır. Genişleme etabında sanayi parsellerini; tesviyesi ve altyapısı yapılmış, hazır bir şekilde sanayicilerimize sunacağız. Sadece 1. Genişleme etabında bu kapsamda 8 milyon 412 bin m3 kazı, 3 milyon 369 bin m3 dolgu olmak üzere yaklaşık 12 milyon m3’lük toprak hareketi olacaktır. Kod farkı olan parseller arasında toplam 19 kilometre uzunluğunda duvar, 9 kilometre uzunluğunda ise yollar yapılacak. 52 parsele denk gelen 1 milyon 176 bin m2’lik sanayi alanında 32 parsel sanayicilere tahsis edildi. Tahsis edilen alanın büyüklüğü ise 715 bin metre karedir.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi olarak mevcut ana içme suyu hattımızın deplasesi, su depomuzun kapasitesinin artırılması için BASKİ ile işbirliği protokolü imzaladık. Sadece tek bir yol ile Balıkesir’e bağlanan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan alternatif yol projesi yapımı gerçekleştirildi.

Genişleme sürecinde 350 hektar büyüklüğündeki kamulaştırma çalışmalarımıza da hemen başladık. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ni marka yapma yolunda tüm bu çalışmalarımızı Sayın Valimizin başkanlığında Müteşebbis Heyetimizin çalışmaları, il müdürlerimizin katkısı, Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği, Balıkesir Milletvekillerimizin gayretiyle birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmekteyiz.  Tüm personeliyle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ni Türkiye’nin en önemli üretim ve inovasyon merkezlerinden biri yapmak için heyecan ile gönülden ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışma gayreti içerisindeyiz. Ulaşım avantajları, güçlü yönetimi, dinamik yapısı ve yüksek hizmet kalitesiyle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi şehrinin ve ülkesinin ekonomik değerlerine katkı vermeye hazır bir şekilde yatırımcısını bekliyor” diye konuştu.