Balıkesir'de Altıeylül Belediyesince düzenlenen "Altıeylül Kitap Fuarı" Kurtdereli Spor Salonu karşısında bulunan Atatürk Açık Otoparkı'nda düzenlenen törenle açıldı. Fuar ilk günden yüzlerce öğrencinin akınına uğradı.

Altıeylül Kitap Fuarı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kitabın insana sağladığı bilgi ve birikime dikkat çekti. Başkan Avcı; “Bilgi güçtür. Bu gücün kaynağı da kitaptır. Kitap olmazsa olmazımızdır. Bizler beşikten mezara hayatını bir kitaba göre yaşayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler ilk emri OKU olan bir medeniyetin tabileriyiz.

Bizler okumayı, boş vakitleri değerlendirmeyi bir aracı olarak değil, günlük hayatımızdaki yemek gibi, uyku gibi, su gibi temel ihtiyaçlardan sayıp, kendisine özel zaman ayrılması gereken bir faaliyet olarak görüyoruz. Bunu başardığımız gün daha güzel bir dünya mümkün nidasını daha yüksek bir sesle haykırabileceğiz.

Altıeylül Belediyesi olarak ilçemize çok kısa bir sürede yeni kültür merkezleri yeni kütüphaneler kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz.

Kitap fuarımızı tüm halkımıza duyurduk. Yediden yetmişe tüm halkımızı bu 10 gün boyunca kitapların dünyasında bir yolculuğa ilim irfan dünyasında bir seyahate davet ediyorum” dedi.

Başkan Avcı ayrıca kitap fuarını gelenekselleştirmek Altıeylül’ün bir klasiği haline getirmek istediklerini ifade etti.

Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Avcı, kitapları seçerek okumalarını tavsiye etti. Başkan Avcı; “Daima okumanızı seçerek okumanızı tavsiye ediyorum. Her şeyi okumak elbette güzel. Ancak ömür kısa  kitaplar sonsuzdur. Bu yüzden seçerek okuyalım. Bir toplumu ihya eden kitaptır. En iyisini seçip çıkarmak sizin maharetinize kalmış. Bu basirette sizde var” dedi.

Fuara katılan yazar Ahmet Şimşirgil, yaptığı konuşmasında ise bilgi sahibi olmayan insanların yaşayan ölüler olduğunu söyledi ve bilgi ile dolu kitabın önemine dikkat çekti.

 

KİTAPLAR İNSANLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRİYOR

Törende daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da kitabın insan hayatını değiştirdiğini kendisini 25 yaşında okuduğu kitaptan edindiği bilgileri 35 yaşında uygulayarak başarılı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir yerel yönetici olarak bizim ilgilenmek zorunda olduğumuz alanlar var. Bu hizmet belediyeciliği dediğimiz yani kanalizasyon, asfalt, köprü, aydınlatma ve çocuk parkları ihtiyaç duyulan şeyler. Bunun ötesinde biraz soyut gözüken sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, katılımcı belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik dediğimiz hassasiyetler var. Bu hassasiyetlerin hepsi aslında içtenlik ve anlayabilme ile alakalıdır.

Her şeyin başlangıcı bilmekten geçer. Hayatında kokoreç yememiş bir insanın canı kokoreç çekmez, hayatında kitap okumanın ve bilgi almanın lezzetini almamış bir insanın o zevki yaşamaya arzusu olmaz.

Bir şehrin kabuğunu yırtıp marka olabilmesi ve kendini gösterebilmesi için bilim insanlarının o şehri ziyaret etmesi gerekiyor, yazarın çizerin bu şehri tarif etmesi gerekiyor. Bize biz tarafından değil onun bakış açısıyla yorumlamaları gerekiyor ve insanların, dışarından gelen alimlerin bizlerle ilgili düşünceleri ile bize katacaklarının hem hal olup bir yaşam tarzına dönüştürmemiz gerekiyor.

Kitaplar insanların hayatını değiştiriyor, güzel örnekler veriyor. Kitap okumak iyidir, bileni dinlemek iyidir, edebi terbiye iyidir. Ben bu kitap fuarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”   

1-10 Ekim 2021 tarihleri arası sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arası açık kalacak Altıeylül Kitap Fuarı’nın açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocağlu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, öğrenciler, öğretmenler, yazar Ahmet Şimşirgil ve çok sayıda davetli fuarın açılışında yer aldı.

Fuarda ayrıca açılan askıda kitap kampanyasına törene katılan protokolce kitap bağışı yapıldı.HABER: CENGİZ GÜNEŞ