Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) birimi, evlerinden çıkamayan ve daha önce Balıkesir’i gezmemiş 8 engelli vatandaş ile ailelerini Balıkesir’in tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı ALGEM’in sosyal sorumluluk projelerinden olan “Gönüllere Yolculuk” ile engellerinden dolayı evlerinden hiç çıkamayan tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşları ve ailelerini Balıkesir’in tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin olduğu yerleri gezdirerek unutamayacakları bir gün yaşatıldı. İlk olarak Havran’da Seyit Onbaşı’nın anıtını ve kabrini ziyaret eden engelli bireyler ve aileleri daha sonra Ayvalık’taki Şeytan Sofrası’na çıkarak manzaranın tadını çıkardılar. Cunda’nın tarihi evlerine de hayran kalan vatandaşlar Ayvalık’ta yenilen yemekle günü tamamladılar.

 

BAŞKAN AVCI “GÖNÜLLERE YOLCULUK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Altıeylül Belediyesi ALGEM’in projeleri ile sosyal belediyeciliğin örneklerini sergilemeye devam ediyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Altıeylül’ün gülen insanların şehri olmasını istediklerini söyledi. Başkan Avcı: “Bizler de insanların yüzünü güldürüp onları memnun edebilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha önce farklı sebeplerden dolayı ne evinden ne de köyünden çıkıp da Balıkesir’imizin güzelliklerini görme fırsatı olmayan vatandaşlarımıza ve ailelerine güzel bir gün yaşattık. Bundan sonra da inşallah bu etkinliklerimize devam edeceğiz. Balıkesir’imizin doğal güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini görmeyen vatandaşımız kalmayacak ve bizler de gönüllere yolculuk yapmaya devam edeceğiz.” dedi.