Burhaniye Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma projesi Belediye meclis üyelerine sunum olarak gösterildi.

Burhaniye Meydanı’ndan başlayarak, Uğur Mumcu Bulvarı’na kadar olan Ali Çetinkaya Caddesi Burhaniye Belediyesinin yaptığı proje ile araç trafiğine kapatılarak prestij caddesi oluşturuluyor. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in seçim vaatlerinin başında yer alan Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi’nin ilk sunumu Belediye Meclis üyelerine yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda projeyi çizen firma ve Belediye Plan Proje Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda projenin tüm detayları Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

261 metre uzunluğunda olan cadde ve caddeye bağlı 4 sokağı kapsayan proje çerçevesinde, caddede bulunan 170 adet dükkanın ön cephe ve tabelaları tek tipten oluşacak. Caddede dükkanların önlerinde yer alan klima boruları, yağmursuyu boruları gibi, görüntü kirliliği oluşturan unsurlarında cephe içine alınacağı projede, dükkanların ışıklandırmaları da tek sistem olacak.

Belirli saatlerde ürün sevkiyatları için araç trafiğine açık olacak olan caddenin orta kısmında çift taraflı modern banklarla birlikte belirli aralıklarla süs havuzları, heykeller ve yeşillikler bulunacak. Cadde üzerinde ayrıca görme engellilerin kullanımı için sarı hissedilebilir yüzeyler de yer alacak.

Belediye Meclis üyeleri tarafından uygun görülerek desteklenen proje sunumu gelecek günlerde Ali Çetinkaya Caddesi esnafıyla da paylaşılarak, görücüye çıkarılacak.