İyi Parti Balıkesir Teşkilatı İyi parti için ağır hitamlarda bulunan Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’dan şikayetçi oldu.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın bir televizyon kanalında söylediği "İYİ Parti FETÖ'nün kurduğu bir partidir" ifadeleri büyük infial yarattı. İYİ Parti Balıkesir Teşkilatı, İYİ Parti için ağır ithamda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan Şikayetçi oldu.

Dün öğlen saatlerinde AHP meydanında toplanan partililer adına burada bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, sert sözlerle AK Partili Özkan'ı eleştirdi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, konuyla ilgili şöyle konuştu: “İyi parti bu ülkeyi sen ve senin gibilerden, kurtarmak için kurulmuş vatanseverlerin kurduğu bir siyasi partidir.  Özkan’ın iddasına göre Ümit Özdağ’ın iddiası sonucu Sayın Buğra Kavuncu’nun geçirdiği FETÖ soruşturmasından 31 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kamu adına konuşturmaya yer olmadığı kararını almıştır.

O tarihte çoktan tek adam rejimi ilan edilmiş hatta bakanlarımız Anayasa Mahkemesini bile tehdit edebiliyorken alınmış bir karardan bahsediyoruz. Muhtemelen anlamamıştır bu zat. Daha açık anlatalım bilmem hangi bankaya para yatırdığı için yada maaşını sizin ağ babalarınızın talimatı ile o bankadan çektiği için bile hayat boyu terörist damgası yedirdiğiniz insanlar varken 15 Temmuz da tutuklanan Askeri öğrenciler beraat etmesine rağmen Devlet dairesinde iş bulamıyorken ve bu çocukların yurt dışına çıkmasının da önüne geçilerek yaşam haklarına Müdahale etmişken dava sürecinde savcının tutumu sen suçsuzluğunu ispat et ben suçu attım demesi dururken eğer İyi Parti hakkında bu iddiaları destekleyen en ufak bir delil kırıntısı olsaydı, ne olurdu kararı Milletimiz versin”diye konuştu.

Açıklamanın ardından İYİ Partililer Adliye binasına geçerek Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’dan şikayetçi oldu.