CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir kuzusu ile yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı. “Balıkesir markası istismar ediliyor” diyen Ahmet Akın "Fırsatçılık yapanlardan hesap soracağız" açıklamaları yapan AK Parti iktidarını göreve davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir kuzu yetiştiricilerinin son günlerde dile getirdiği şikayetleri TBMM’de konuşarak gündeme getirdi. CHP’li Akın; “Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkentidir” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ve AK Parti iktidarını göreve çağırdı.

Ahmet Akın meclisteki konuşmasında şunları söyledi: “Balıkesir, tarım ve hayvancılığın başkentidir ve bununla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında da Balıkesir kuzusu bir markadır ve tescillidir. Balıkesirli besicilerimiz, büyük bir emekle, yüksek maliyetlerle ekmeğini kazanmak için, bu ekonomik buhranda yaşanan gıda krizinde büyük bir mücadele verirken, fırsatçılar coğrafyamızın markasını istismar ediyorlar. AK Parti iktidarının yarattığı hayat pahalılığını fırsat bilip yükselen et fiyatları karşısında Balıkesir kuzusu olmadığı halde başka bölgelerden hayvan getirip sonra buradan başka bölgelere Balıkesir kuzusu diye gönderenler haksız kazanç elde ediyorlar. Balıkesirli hemşehrilerim adına, Tarım ve Hayvancılık Bakanını, ‘Fırsatçılık yapanlardan hesap soracağız.’ diye açıklamalar yapan AK Parti iktidarını acilen göreve davet ediyorum.”

SONER KANBER